Jacob Blake din Kenosha a fost împușcat de șapte ori în spate. Tu ce ai fi făcut dacă erai polițist?

Jacob Blake din Kenosha a fost împușcat de șapte ori în spate. Tu ce ai fi făcut dacă erai polițist?

„Este uluitor să vezi câte tulburări de stradă, izbucnite pentru pretinse nedreptăți rasiale s-au bazat pe relatări false”.

Așa își începe Thomas Lifson analiza pe care a făcut-o pentru American Thinker a cazului din Kenosha, Wisconsin, soldat cu împușcarea de către polițiști a Jacob Blake, de șapte ori în spate.

Orașul Ferguson din Missouri a fost jefuit și incendiat din cauza afirmației false că Michael Brown a fost împușcat în timp ce avea mâinile ridicate,

Departamentu de Justiție a confirmat însă că a fost împușcat în timp ce se lupta să ucidă un polițist care îl arestase pentru jaf cu mână armată, armă pe care tocmai o apucase când omul legii a tras.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orașul Baltimore a fost vandalizat și jefuit din cauza afirmației că Freddie Gray a fost asasinat de polițiști, care l-ar fi aruncat deliberat într-o dubă a poliției.

Un juriu i-a achitat pe polițiști.

Săptămâna trecută, turbulenții au jefuit centrul orașului Minneapolis pe baza falsei povești că polițiștii au împușcat un suspect care, în realitate, se sinucisese. Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Cel mai grav dintre toate, cu trei luni în urmă, primele înregistrări video date publicității creau impresia că George Floyd a fost asfixiat de agentul Derek Chauvin din cadrul poliției din Minneapolis, al cărui genunchi pe gât l-ar fi împiedicat să respire.

Această ipoteză s-a dovedit în cele din urmă falsă, dar ea continuă să fie îmbrățișată de aproape toată presa, de opinia publică și de politicieni.

Dovezile în ceea ce privește această afacere au prezentate cu întârziere opiniei publice, din cauza Procurorului General din Minnesotta, Keith Ellison, care a tărăgănat totul.

Există însă astăzi imagini luate cu camera corporală a întregii arestări a lui Floyd și raportul medicului legist, care indică faptul că acesta avea o supradoză mortală de fentanil în organism, ceea ce l-a determinat să se plângă în repetate rânduri: „Nu pot să respir”, cuvinte care au ajuns ulterior o adevărată lozincă a protestelor Black Lives Matter.

Dar Floyd se plângea de acest lucru și când stătea drept în mașina poliției, din care a fugit, fapt care a dus la imobilizarea sa cu genunchiul.

(Pentru toate detaliile șocante ale acestei afaceri, citiți articolul Who Killed George Floyd în Spectator.)

La toate aceste cazuri se pot adăuga și tulburările din Kenosha.

Ca și în cazul George Floyd, impresia produsă opiniei publice de primele înregistrări video date publicității erau înșelătoare și de natură a provoca revolte.

Iată însă cum s-au derulat faptele în realitate și puneți-vă în pielea polițiștilor: cum ați fi acționat?

Poliția din Kenosha a fost chemată la un domiciliu, nu pentru a calma o dispută casnică, în care Jacob Blake ar fi fost soțul împăciuitor, ci mai degrabă pentru a-l aresta pe Blake.

Polițiștii au fost chemați de prietena lui, mamă a trei dintre copiii acestuia.

Departamentul de Justiție din Wisconsin, care investighează evenimentele, scrie:

„Agenții Departamentului de Poliție din Kenosha au fost trimiși la o reședință în arondismentul 2800, pe Strada 40, după ce o femeie care a sunat a relatat că prietenul ei se afla în casă deși nu ar fi trebuit să se găsească acolo.”

Aceeași femeie depusese plângere împotriva lui Blake cu patru luni în urmă, ceea ce a dus la eliberarea unui mandat de arestare împotriva lui.

În mandat erau citate acuzații de tulburare de proprietate, de violență conjugală și de agresiuni sexuale.

Există asemănări frapante între situația din mai și cea de acum cu care a fost confruntată poliția din Kenosha.

Pe 3 mai 2020, agentul de poliție Raiche, în uniformă, s-a prezentat la aceeași adresă, chemat de fosta prietenă a lui Blake deoarece acesta dăduse buzna în casă și furase o mașină cu cheile acesteia și un card de credit după  care a fugit,.

Femeia a declarat că a fugit după bărbat dar a constatat că mașina (un Ford Explorer 2002) dispăruse.

Iată acum faptele – pe care nu le-a pus nimeni la îndoială – așa cum au fost ele enumerate de Asociația Profesională a Polițiștilor din Kenosha:

-        Agenții au fost alertați de un apel potrivit căruia Blake încerca să fure mașina apelantei.

-        Înainte de a ajunge la adresă, agenții au fost informați de existența unui mandat de arestare pe numele lui Blake pentru atac sexual de gradul trei.

-        SUV-ul argintiu cunoscut opiniei publice din înregistrările video nu era al lui Blake.

-        Blake NU era neînarmat. Avea un cuțit. Polițiștii nu au văzut cuțitul de la început.

-        Prima dată când au văzut cuțitul în mâna lui Blake a fost când toți se aflau pe partea dreaptă a SUV-ului.