Există leacul perfect pentru mahmureală? Descoperire uluitoare a oamenilor de știință

Există leacul perfect pentru mahmureală? Descoperire uluitoare a oamenilor de știință

După un chef de zile mari în care ați consumat mai multe pahare cu alcool, ziua de „după” este cea mai grea.

Chiar dacă „mecanismul” mahmurelii este binecunoscut, știința nu a reușit încă să identifice, până în prezent, un remediu perfect.

Desigur, există binecunoscutele rețete tradiționale anti-mahmureală, precum zeama de varză sau, pur și simplu, hidratarea cu apă.

Sau, conform principiului „cui pe cui se scoate”, unii recomandă „berea care te drege”, băută imediat, după trezire. Totuși, mai mulți cercetători finlandezi cred că au găsit leacul pentru mahmureală. Potrivit acestora, o doză de l-cisteină ar reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mulți cercetători de la Universitatea din Helsinki şi de la Universitatea Finlanda de Est cred că au descoperit ceea ce oamenii caută de secole: un leac pentru mahmureală.

Oamenii de știință au realizat un studiu, în care au arătat, că o doză de 1,200 mg de l-cisteină reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool, în timp ce o doză de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului şi a anxietăţii.

În cadrul studiului de tip „blind” au participat 19 de bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecţii au fost rugaţi să înghită tablete placebo sau l-cisteină care conţin suplimente de vitamine.

Potrivit cercetătorilor, I-cisteina ar fi un remediu sigur împotriva mahmurelii și chiar contribuie la „reducerea nevoii de a bea a doua zi”, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic.

Potrivit autorilor, în timpul cercetărilor, unii participanţi nu au putut consuma tot alcoolul necesar şi au fost excluşi, iar alţii au fost atât de toleranţi încât nu au avut simptome de mahmureală. În toate statisticile effectuate până în prezent se arată că în Finlanda consumul excesiv de alcool este ceva „normal”.

Peste jumătate de milion de finlandezi fiind consideraţi ca fiind expuşi riscului de a deveni mari consumatori de băuturi alcoolice.

Cercetătorii au primit finanţare de la Catapult Cat Oy, care vinde suplimentele l-cisteină, potrivit dcbusiness.ro