Stare de alertă fără de sfârșit! „Personalul medical este obosit, este dezamăgit”

Stare de alertă fără de sfârșit! „Personalul medical este obosit, este dezamăgit”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a recomandă ca starea de alertă să fie prelungită pentru încă 30 de zile, începând cu data de 15 august.

În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, Nelu Tătaru susține că trebuie urmărită evoluția cazurilor de infectări pentru a fi luată o decizie în acest sens.

„În acest context, propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a afirmat Nelu Tătaru, scrie Libertatea.

Ministrul Sănătății a explicat că la nivelul Comitetelor județene de urgență se realizează analize astfel încât să poată fi stabilit modul în care s-a transmis noul coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru orice localitate cu transmitere accentuată, cu imposibilitatea de a gestiona altfel, se va recurge la carantină”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii le transmite românilor să respecte regulile astfel încât să nu ajungem în situația critică în care spitalele să fie supraaglomerate.

„Personalul medical este obosit, este dezamăgit, pentru că cineva, să nu vorbesc în anumiți termeni, a nesocotit munca lor de luni de zile. Era o perioadă a concedilor, era o perioadă în care spitalele erau mai mult goale decât pline, astăzi vedem cu totul altceva. De aceea am recomandat și am rugat să mai facem un efort pentru sănătatea românilor, chiar dacă este greu, chiar dacă unii au nesocotit munca noastră. Obosim și noi și la un moment dat obosesc și pacienții și nu mai pot lupta”, a spus Ministrul Sănătăţii.

În ceea ce privește redeschidere școlilor, Tătaru a declarat: „Au fost discuții pe tema începerii școlilor, la nivel guvernamental și la nivel de președinție. Intenția noastră este de a merge la școală în mod normal. Că nu ține doar de noi, o știm cu toții. Situația de moment, din a doua jumătate a lunii august, ne va spune și scenariul pe care se va adapta fiecare școală în parte. Am lăsat la latitudinea fiecărui Inspectorat Școlar Județean, fiecărui DSP evaluarea foarte profundă a situației fiecărei școli și a contextului epidemiologic. Rămâne să avem suficienți medici școlari care să poată supraveghea activitatea la ore și în pauză”.