Un nou scandal cutremură din temelii justiția! Au făcut scut în jurul lui. Arest în secret

Un nou scandal cutremură din temelii justiția! Au făcut scut în jurul lui. Arest în secret

Secția pentru procurori a CSM a respins cererea de SIIJ de reținere și arestare a lui Alfred Savu, în dosarul în care Mircea Negulescu este deja după gratii.

Jurnaliștii de la Lumea justiției notează că secția pentru procurori a CSM, denumită “Brigada Nufărul”, îi protejează pe infractori de cătușe.

După ce la începutul anului trecut, procurorii din CSM i-au protejat pe doi dintre cei mai abuzivi procurori care au existat vreodată în România – Mircea Negulescu și Lucian Onea – respingând cererea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) de încuviințare a arestării călăilor de la DNA Ploiești, iată că aceeași Brigada Nufărul a intrat în acțiune din nou. De data aceasta, „protejatul” este tot un personaj controversat de la DNA Ploiești, coleg de abuzuri cu Mircea Negulescu și Lucian Onea.

Astfel, în urmă cu câteva zile, SIIJ a solicitat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii încuviințarea reținerii și arestării preventive a procurorului Alfred Savu, fost la DNA Ploiești, în prezent la Parchetul Tribunalului Prahova. Solicitarea a fost formulată în dosarul în care SIIJ a obținut deja arestarea lui Mircea Negulescu pentru fabricarea dosarului “Tony Blair”, în care țintă au fost ex-premierul României Victor Ponta și ex-deputatul Sebastian Ghiță.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Având în vedere că SIIJ a produs probe care au convins Înalta Curte să îl aresteze pe Mircea Negulescu, credem noi că ar fi existat toate șansele că instanța supremă să încuviințeze și arestarea lui Alfred Savu”, scrie sursa citată.

Procurorul Savu ar fi scăpat grație colegilor săi din CSM. În acest sens, Secția pentru procurori din CSM a respins solicitarea SIIJ de încuviințare a reținerii și arestării lui Alfred Savu.

Din Secția pentru procurori a CSM fac parte:

-Tatiana Toader (vicepreședinte CSM);

-Nicolae Solomon;

-Florin Deac;

-Cristian Mihai Ban;

-Codruț Olaru.

Protecția lui Savu, băgată la secret

Sursa citată mai susține că protecția lui Savu este băgată la secret. Concret, la solicitarea formulată de Lumea Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat să ofere orice detalii despre solicitarea SIIJ de reținere și arestare a lui Alfred Savu. Asta întrucât informațiile sunt confidențiale.