Anunţ crunt în Italia! Când lumea credea că scăpase de molimă, a venit marele şoc

Anunţ crunt în Italia! Când lumea credea că scăpase de molimă, a venit marele şoc

Italienii au aflat vineri o veste foarte îngrijorătoare de la premierul Giuseppe Conte.

Liderul guvernului de la Roma a declarat că este posibil să fie prelungită starea de urgenţă instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

Măsura expiră la 31 iulie, dar acum se pare că sunt şanse din ce în ce mai mari ca ea să fie prelungită şi după această dată.

Conform celor spuse de Giuseppe Conte, principalul scop este acela de a facilita controlul asupra propagării virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Rezonabil vorbind, există condiţii pentru a prelungi starea de urgenţă din cauza coronavirusului după data de 31 iulie”, a declarat Conte la Veneţia.

În conferinţa de presă, prim-ministrul Italiei a mai completat: „Starea de urgenţă este utilizată pentru a ţine sub control virusul. Încă nu ne-am decis, dar, rezonabil vorbind, ne îndreptăm în această direcţie.”

„Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri, iar o eventuală prelungire înseamnă că vom putea continua să luăm măsurile necesare, chiar şi de mică amploare”, a punctat şeful guvernului.

Italia este prima ţară din Europa care a fost afectată de cazurile de Covid-19 şi a plătit foarte scump, cu aproape 35.000 de morţi.

De asemenea, în Cizmă au fost înregistrate 242.000 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, ceea ce reprezintă o cifră de coşmar la nivel global.

În prezent, se pare că epidemia este ţinută sub control în Italia, cu 12 decese în ultimele 25 de ore, faţă de 15 - miercuri şi 30 – marţi.

Un semn de îngrijorare este legat de faptul că numărul de noi cazuri a crescut pentru a doua zi consecutiv, la 229.

În Italia, ţară cu comunitate importantă de români, starea de urgenţă este utilizată în principal pentru a facilita şi accelera luarea deciziilor şi măsurilor destinate să combată efectele seismelor, inundaţiilor şi altor catastrofe.

În cazul de faţă, ea a fost instituită pentru a combate pandemia care în unele ţări a revenit în forţă, generând cifre record de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Amintim că autorităţile din Italia au instituit starea de urgenţă pentru 6 luni la sfârşitul lunii ianuarie.

Această măsură a permis guvernului să reducă rapid formalităţile administrative în caz de necesitate, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Asiaticii au făcut parte dintre primele cazuri de Covid-19 detectate în această ţară.

sursa: Agerpres