Rareș Bogdan: Sunteți nu numai o școală de presă, ci și o baricadă a libertății de exprimare

Rareș Bogdan: Sunteți nu numai o școală de presă, ci și o baricadă a libertății de exprimare Sursa foto: EVZ

La mulți ani, Evenimentul Zilei! Sunteți nu numai o școală de presă, ci și o baricadă a libertății de exprimare, un monument al rezistenței în fața autocrației!

Acum 28 de ani stăteam la cozi infernale, uneori pe o căldură care ar fi făcut să transpire până și o cămilă, pentru a citi editorialul și deschiderea din „Bulina Roșie”.
Urma altă coadă, pentru „Bulina albastră”, căci ani de zile, viața mea și a altora s-a raportat la dezvăluirile din EVZ. Perioadele tulburi în care acest ziar i-a ținut piept premierului Năstase, anchetele cutremurătoare despre jaful din economie, reportajele pe care le citeam de câteva ori pentru a descoperi cele mai surprinzătoare culori ale sufletului m-au ajutat să prețuiesc această țară veselă și deopotrivă tristă.
Milionul de exemplare EVZ a arătat nu doar dorința românilor de a citi povești, dar și foamea lor teribilă de a căuta schimbarea.
La mulți ani, dragi colegi jurnaliști de la Evenimentul Zilei, voi sunteți locul pe care, o lungă perioadă, mulți români l-au considerat „acasă”!

Să nu pierdeți niciodată obiceiul sănătos de a nu pune jos genunchiul! Bunul Dumnezeu să vă bucure!