Schimbăre majoră la Facebook! Cum va funcționa cenzura pe dos

Schimbăre majoră la Facebook! Cum va funcționa cenzura pe dos

Secțiunea Facebook News are scopul de a te ajuta să urmăreşti ştiri proaspete. Practic nu are doar rol de informare, ci oferă şi un anumit grad de control utilizatorilor.

Facebook News este un feed de conţinut multimedia care va trece prin mari schimbări. Noua secţiune a intrat în testare din octombrie anul trecut, dar acum se lansează pentru toți utilizatorii din SUA şi, probabil, cât de curând în toată lumea.

De ce aceste schimbări cu privire la ştirile din mass-media

„Știrile oferă oamenilor mai mult control asupra poveștilor pe care le văd și posibilitatea de a explora o gamă mai largă de interese despre ceea ce ar dori să mai ştie, totul direct în cadrul aplicației Facebook”, a declarat Campbell Brown de la Facebook.

"De asemenea, evidențiază cele mai relevante articole naționale ale zilei. Facebook va folosi tehnologia de personalizare pentru a vă arăta conținutul pe care îl veți găsi de fapt interesant, pe baza activității anterioare de pe site. Mai precis, în funcţie de ce cauţi pe site, secţiunea news îţi oferă ştiri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ţi se recomandă ce să citeşti

"Articolele din mass-media vor apărea în continuare în News Feed așa cum se întâmplă şi astăzi. Veți găsi în continuare știri obișnuite în Feed-ul dvs. Secțiunea Facebook News va fi o zonă dedicată și curată pentru știri pe care Facebook speră să le găsească interesante", a mai declarat reprezentantul Facebook..

Facebook va folosi o echipă de jurnaliști pentru a identifica știri importante pentru funcția - Ştiri de astăzi -  cu Facebook News. Va exista, de asemenea, personalizare automată care selectează povești pe baza știrilor pe care le citești, le distribui sau le urmărești.

Facebook a adăugat  Secțiunea tematice, care vă permite să vă „informaţi mai bine” în domenii precum: afaceri, divertisment, sănătate, știință și tehnologie și sport.

De asemenea, sunt disponibile opţiuni care vă permit să ascundeți articole, subiecte pe care nu doriți să le mai vedeți.

Există și o secțiune locală de știri, pentru a ajuta oamenii să găsească povești despre zona lor din publicații mai mici.

Facebook a fost criticat anterior pentru că nu le-a oferit utilizatorilor știri dintr-un spectru suficient de larg, dar acum  cei care folosesc platforma vor avea „independență”, alegând articole în funcţie de preferinţe. Mai mult, vor fi incluse articole de la editori și jurnaliști locali, independenți, precum și de la marile trusturi de știri, notează The Sun.