Tăriceanu schimbă foaia. Atac la președinte: „ALDE nu va vota! Iohannis ne prostește!”

Tăriceanu schimbă foaia. Atac la președinte: „ALDE nu va vota! Iohannis ne prostește!”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Iohannis despre care susține că „prostește în față” poporul român.

În contextul pandemiei de Coronavirus care a paralizat România în ultimele două luni, Călin Popescu-Tăriceanu îl pune la zid pe Klaus Iohannis pentru măsurile luate de guvernul condus de Ludovic Orban, scrie Antena3.

Tăriceanu a lansat o ofensivă puternică împotriva lui Iohannis, despre care spune că „își prostește în față poporul”.

„Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări de la Ambasada României la Beijing încă din 6 ianuarie și MAE a transmis notificările necesare la Guvernul, iar domnul Iohannis și domnul Orban se ocupau de alegeri anticipate.

Ei au luat toate măsurile cu mare întârziere”, a spus şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

De asemenea, președintele ALDE a adresat și problema prelungirii stării de alertă în România, despre care spune că nu mai este justificată.

„Nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localități”, consideră acesta.

În același context, Tăriceanu a spus că ALDE își va menține poziția și că nu va opta pentru prelungirea stării de urgență, întrucât numărul cazurilor nu a crescut alarmant de mult de la relaxarea restricțiilor.

„ALDE nu va vota pentru această prelungire a stării de alertă”, a mai spus politicianul.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament, marţi, să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

„Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament.

Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus șeful statului.