A comis-o iar! O nouă poză cu Ludovic Orban, fumând în ședința de Guvern. Ce riscă premierul?

A comis-o iar! O nouă poză cu Ludovic Orban, fumând în ședința de Guvern. Ce riscă premierul?

Premierul Ludovic Orban a fost surprins, din nou, fumând în spațiu închis.

Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist, a publicat, astăzi, o nouă poză din interiorul Palatului Victoria. Imaginea îl arată pe Ludovic Orban cum fumează în timpul unei ședințe de Guvern. Premierul și-a coborât masca pentru a putea savura țigara.

„Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția Reguli de igienă: se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”, a scris Vasilcoiu. Fost jurnalist la Evenimentul Zilei, Libertatea sau Realitatea TV, Vasilcoiu a fost cel care a publicat celebra poză cu premierul sărbătorindu-și ziua de naștere alături de membrii Guvernului.

În poza respectivă se vedea cum Orban și colegii de cabinet fumau și consumau băuturi alcoolice. „Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă”, preciza Guvernul într-un comunicat remis după izbucnirea scandalului.
Ludovic Orban a fost amendat cu 3.000 de lei, pentru că nu purta mască și fuma într-un spațiu închis. Sancționați au fost și ceilalți colegi ai premierului. Acum, prim-ministrul riscă să plătească o nouă amendă.
„Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului. Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană,pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară. A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător”, a anunțat Poliția Municipiului București.

După izbucnirea scandalului, un mare semn de întrebare a fost legat de persoana care a făcut celebra poză, pe care i-a trimis-o lui Cristian Vasilcoiu, un apropiat al Olguței Vasilescu. Conform evz.ro, vinovat ar fi Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Ne puteți urmări și pe Google News