O Hotărâre de Guvern modificată prin telefon, la presiunea unui grup. Opinia lui Dan Barna

O Hotărâre de Guvern modificată prin telefon, la presiunea unui grup. Opinia lui Dan Barna

România, țara noastră mereu fascinantă. Însă politicienii ei sunt mult mai uimitori. Nu ne lasă să ne revenim din surpriză în surpriză, din șoc în șoc. Uimitorii sunt din toate partidele, fără excepție. Azi este despre Dan Barna, liderul USR.

Barna este președinte de partid și se vrea ales liderul noii formațiuni rezultate după fuziunea USR-PLUS, trambulină care l-ar arunca și într-o viitoare cursă pentru președinția țării. Așadar, un om politic de la care avem pretenții și care, în aproape orice intervenție publică, își critică adversarii, ia atitudine față de orice greșeală a celor aflați la putere, sprijină cetățenii și spune că acționează în interesul lor.

Doar că, joi, pus în fața unei situații cu totul și cu totul deosebite și de-a dreptul scandaloase, liderul Dan Barna a găsit o explicație și o scuză care te fac să rămâi cu gura-căscată a uimire. Un om care visează să ajungă președintele României nu poate considera că o Hotărâre de Guvern în care se uită să se treacă drepturile unei anume categorii de cetățeni nu e chiar mare lucru, că e bine că s-a rezolvat repede. A afirmat, la două televiziuni, că salută faptul că Guvernul a îndreptat greșeala. La ce se referea președintele USR și ce a spus exact?

Este vorba despre scandalul de pe aeroportul Otopeni, declanșat joi dimineața, când circa 50 de români nu au fost lăsați să se îmbarce într-un avion cu destinația Spania. Oamenii spuneau că au fost chemați la îmbarcare prin telefon, sunați de reprezentanți ai Tarom. Cu toții erau rezidenți în Spania. Li s-a spus că s-a ridicat interdicția de zbor în perioada stării de alertă, prin aprobarea Ministerelor Afacerilor Interne, Externe și Transporturilor și să se prezinte la aeroport. La fața locului, însă...

Ne puteți urmări și pe Google News