Vreme capricioasă, cu temperaturi surprinzătoare, în primul weekend afară

Vreme capricioasă, cu temperaturi surprinzătoare, în primul weekend afară

ANM anunță, pentru weekend, o vreme cu temperaturi ridicate în centrul țării, pe alocuri cu vânt puternic și ploi răzlețe, și mai rece pe litoral. Cel mai cald, în jur de 30 de grade, va fi în București și în Lunca Dunării.

 

Pentru sâmbătă,  vremea se va menține răcoroasă în nord est, iar valorile termice vor scădea accentuat și în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul țării va fi în continuare mai cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade, în nordul Moldovei, și 30 de grade în Oltenia și Muntenia.

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și, izolat, vor fi ploi slabe, cu precădere în zona de munte. Spre seară și mai ales noaptea, înnorări temporara accentuate  și averse vor fi, local, în jumătatea de nord a țării și, pe arii restrâns, în regiunile sudice, în special în zonele deluroase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ploile pot avea, izolat, caracter torențial. Se vor semnala și descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80- 90 de km pe oră, pe crestele înalte precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul teritoriului, în general cu viteze de 40-50 km pe oră. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 18 grade.

La București, vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat,  trecător cu rafale de 40- 45 km pe oră. Temperatura maximă va fi de 29- 30 de grade, iar cea minimă de 14- 16 grade.

Duminică, vremea se va menține caldă în sudul și sud- vestul țării, local călduroasă la amiază în Lunca Dunării. In restul teritoriului va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. In nordul centrul și estul țării precum și în zonele de deal și de munte vor fi înnorări, temporar accentuate, pe parcursul zilei, când local va ploua. Vor fi, mai ales, averse, trecător însoțite de descărcări electrice.

În restul țării cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade, pe litoral și 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa în general între 8 și 18 grade.

În Capitală, vremea se va menține caldă. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28- 29 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.