Președintele CJ Botoșani și cabinetul său, în izolare la domiciliu

Președintele CJ Botoșani și cabinetul său, în izolare la domiciliu

După ce șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cristian Amarandei, a fost confirmat cu COVID-19, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, care se întâlnire anterior cu acesta, a intrat în izolare la domiciliu.

Președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, a sunat din proprie inițiativă la Direcția de Sănătate Publică pentru a anunța că se autoizolează.

Și asta deoarece, săptămâna trecută se pare, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Amarandei ar fi avut o întâlnire în biroul de la Consiliul Județean al lui Costică Macaleți care ar fi durat în jur de jumătate de oră, potrivit botosaneanul.ro.

La această întâlnire, șeful Consiliului Județean nu ar fi purtat mască.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi consilieri ai săi, Roland Axinte și Mihnea Ateșoae aveau echipamente de protecție, adică măști, însă măsura izolării la domiciliu a fost luată și în cazul lor.

Direcția de Sănătate Publică a luat decizia de a nu testa contacții direcți de la Consiliul Județean ai colonelului Amarandei.

Și asta întrucât, reglementările transmise de Ministerul Sănătății arată că se testează doar pacienții care prezintă simptome.

Conform sursei citate, în cursul zilei de ieri, 6 mai 2020, deși nu îi stătea în obicei, Costică Macaleți s-a întâlnit în două rânduri și cu prefectul Dan Nechifor.

Costică Macaleţi susţine, la rândul lui, că izolarea survine ca urmare a unei anchete epidemiologice efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), după ce luni a intrat în contact neprotejat cu şeful ISU.

"Luni a fost şi a semnat nişte acte ale CJSU, iar cei de la DSP mi-au cerut să intru în izolare", a declarat, pentru Agerpres, Macaleţi.

Preşedintele CJ ar urma să fie supus, săptămâna viitoare, unui test COVID-19, pentru a vedea dacă a preluat sau nu virusul de la şeful ISU.

Inspectorul şef al ISU a fost spitalizat, marţi seară, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

(Foto-botosaneanul.ro)