Bill Gates a făcut calcule: De câte miliarde de doze de vaccin are nevoie omenirea

Bill Gates a făcut calcule: De câte miliarde de doze de vaccin are nevoie omenirea

După calculele lui Bill Gates, lumea ar avea nevoie de un număr uriaș de doze de vaccin pentru a opri virusul ucigaș.

Bill Gates crede că este posibil să avem nevoie, în cele din urmă, de a produce până la 14 miliarde doze de vaccinuri COVID-19 la nivel global.

Într-o postare pe blog, miliardarul cofondator și filantrop Microsoft a prezentat cum ar putea arăta cursa pentru un vaccin, inclusiv cât timp va dura pentru a dezvolta unul care să fie în siguranță și eficient, cum va fi produs și cine ar trebui să-l obțină mai întâi.

„Trebuie să fabricăm și să distribuim cel puțin 7 miliarde de doze de vaccin”, a spus Gates, adăugând că acest număr ar putea ajunge la „14 miliarde”. El a precizat că vaccinurile ar trebui distribuite „de îndată ce primul lot va fi gata de plecare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucrătorii din domeniul sănătății, oamenii din țările cu venituri mici, ar trebui să fie în primul rând pentru un vaccin atunci când este gata, deoarece aceştia sunt mai susceptibili să se îmbolnăvească , a mai spus Gates.

În ciuda obstacolelor, Gates a spus: „Știu că se va face. Pur și simplu nu există o alternativă”

„Omenirea nu a avut niciodată o sarcină mai urgentă decât crearea unei imunități vaste pentru coronavirus. Trebuie să facem miliarde de doze, trebuie să le distribuim în fiecare parte a lumii și avem nevoie ca toate acestea să se întâmple cât mai repede”.

Cu peste 3,2 milioane de cazuri și 233 000 de decese la nivel mondial, oamenii de știință au lucrat cu o viteză fără precedent pentru a dezvolta un vaccin - un proces care a luat de obicei mai mulți ani -, dar specialiștii spun că suntem încă departe de a putea vaccina oamenii.

Riscurile unui vaccin făcut pe fugă

Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, a afirmat, în mod similar, că SUA se află la cel puțin 12 până la 18 luni de un vaccin funcțional, deși experții spun că o cronologie accelerată ar putea introduce riscuri suplimentare .

Cu toate acestea, Gates a spus că este optimist cu privire la câțiva candidați care sunt cercetați și testați: "Începând cu 9 aprilie, există 115 candidați diferiți pentru vaccinul COVID-19. Cred că opt până la zece dintre aceștia arată deosebit de promițători".

Organizația filantropică a lui Gates, Fundația Bill și Melinda Gates, s-a angajat cu suma  de 250 de milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului nou, iar Gates a anunțat recent că organizația intenționează să-și dedice resursele complete pandemiei, notează businessinsider.