Se întâmplă la granițele României. Poliția de Frontieră e în alertă. Se folosesc drone!

Se întâmplă la granițele României. Poliția de Frontieră e în alertă. Se folosesc drone!

De la instaurarea stării de urgență, cazurile de contrabandă de țigări au luat amploare în nordul României, la granița cu Ucraina. Polițiștii de frontieră din județul Maramureș și Suceava și-au intensificat misiunile pentru prinderea făptașilor, care, de cele mai multe ori, sunt ajutați de contrabandiștii din Ucraina.

Rețelele  de contrabandă româno-ucrainiene, care transferă țigările inclusiv cu dronele, sunt destructurate și cu ajutorul polițiștilor de frontieră din Ucraina. Polițiștii de frontieră de la Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la „frontiera verde”, în numai trei zile 30 000  de  pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 350.000 de lei. Marfa urma  să ajungă pe piața neagră. O parte dintre țigări a fost adusă din Ucraina cu ajutorul dronelor.

   

Sâmbătă după amiază, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliției de Frontieră Suceava au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Marginea, județul Suceava, a unui microbuz  marca Mercedes.

La observarea patrulei Poliției de Frontieră, șoferul a demarat în trombă, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea mijlocului de transport. După câteva sute de metri, microbuzul a fost găsit abandonat, iar in interiorul acestuia au putut fi observate mai multe colete care conțineau țigări. În urma inventarierii baxurilor descoperite în mijlocul de transport a rezultat cantitatea de 22.100 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 258.600 lei.

   

Tot sâmbătă, polițiștii de frontieră de la  Valea Vișeului, Maramureș, au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Poliţiştii de frontieră au alergat după indivizi, moment în care aceștia au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene.La fața locului au fost descoperite cinci colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.250 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 50.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoritățile ucrainene au informat polițiștii de frontieră români că și ei au descoperit pe aceeași direcție 18 colete cu țigări, făcând parte din același lot.

Ne puteți urmări și pe Google News