Dezvăluiri: Cel mai mare Fake News despre SARS-CoV-2. Trădare în SUA!

Dezvăluiri: Cel mai mare Fake News despre SARS-CoV-2. Trădare în SUA!

Cum te-ai simți dacă milioane de oameni te-ar considera vinovat de moartea a peste 200.000 de oameni și de dezastrul economic mondial? Mai ales dacă cei doi înalți oficiali din imagine nu fac nimic pentru a lămuri originea teribilei crize prin care trece omenirea...

Este coșmarul pe care îl trăiește zi de zi o familie de rezerviști ai US Army, acuzată că ar fi la originea pandemiei ce a răvpșit întreaga lume. Pe care, se pare, nu-i poate ajuta nimeni, nici autoritățile, nici avocații, nici organizațiile internaționale.

Adăugați la asta tăcerea guvernului din China și a OMS, interesele financiare ale unei corporații gigantice și frica unei omeniri aflată în derivă și dispusă să creadă orice teorie, oricât de fantezistă. E vorba de Maatje Benassi, rezervistă și angajat civil a US Army, mamă a doi copii, care primește zilnic nenumărate amenințări.

Începuturile. O scuză convenabilă comuniștilor chinezi

Americanca a fost acuzată de un notoriu autor de teorii ale conspirației că - nici mai mult, nici mai puțin - a dus coronavirusul în China. Și, cu toate că nu a ieșit pozitivă la niciun test de SARS-CoV-2, și nici nu a avut vreodată simptome, minciuna a fost îmbrățișată și propagată de Partidul Comunist din China.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scenariul nebunesc pornit pe YouTube de un conspiraționist de notorietate a ajuns, cu ajutorul regimului totalitar de la Beijing, să fie comentat pe rețelele sociale din China și din alte țări, totul ducând până la divulgarea de informații personale ale soților Benassi și amenințări care au răvășit viața celor doi. Care acum sunt inundați de mesaje de la cei care cred în această teorie a conspirației.

„Am trecut de la un vis urât la un coșmar zilnic”, a declarat Maatje Benassi în primul interviu acordat de la izbucnirea întregului scandal, potrivit CNN. Soțul ei Matt, de asemenea rezervist din US Air Force și în prezent angajat civil al armatei la Fort Belvoir, Virginia, a relatat prin ce trece în fiecare zi, dar și cum a început totul.

Cei doi rezerviști au participat, în octombrie, la „Military World Games”, un fel de Olimpiadă a militarilor, care s-a desfășurat tocmai la Wuhan, în China, orașul aflat la originea pandemiei. Maatje Benassi a participat la proba de ciclism, a suferit un accident în ultima tură și și-a rupt o coastă, dar a încheiat totuși cursa. Și de aici a început nebunia.

Pentru că teoria că noul coronavirus ar fi o armă biologică americană dusă special în China fusese deja răspândită și circula de ceva vreme, fără însă a fi indicat așa-zisul „pacient zero”. Dar, din sutele de sportivi americani prezenți la competiție, Maatje Benassi a fost aleasă ca protagonistă a noului scenariu, probabil din cauza vizitei la spital ca urmare a căzăturii și a unei coincidențe de nume cu un DJ din Italia.

Comuniștii preiau din zbor conspirația și o amplifică

 

Asemenea unui virus, un „fake news” se răspândește din aproape în aproape, evoluează și suferă mutații. Și, dintr-un scenariu puțin credibil, poate deveni o adevărată conspirație, dacă un guvern își asumă să susțină acuzații fără nicio susținere precum aceea că SARS-CoV-2 ar fi o armă biologică adusă de americani în China.

Guvernul comunist de la Beijing a susținut public aceste scenarii demente. Purtătorul de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Zhao Lijian, a postat pe contul său de Twitter o intervenție a unui oficial al Centrului de Control al Bolilor din SUA (CDC), pe nume Robert Redfield, care vorbea despre anumite cazuri de gripă identificate ulterior ca fiind COVID-19. Intervenția oficialului CDC în Congres avea loc pe 11 martie și nu specifica perioada acestor îmbolnăviri. Dar oficialul regimului comunist chinez a speculat declarația spunând că „CDC a fost prinsă asupra faptului. Când a apărut pacientul zero în SUA? Câți alți oameni au fost infectați? La ce spital au fost internați? Se pare cu US Army a adus coronavirusul la Wuhan! Fiți transparenți! Faceți publice datele! Statele Unite ne datorează o explicație!

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a răspuns rapid acestor acuzații calificând declarațiile oficialului chinez ca „absolut ridicole și iresponsabile” și arătând că este nepotrivit pentru un oficial guvernamental să răspândească astfel de scenarii.

Conspiraționismul ca meserie și corporația