Lunea Albă. Două manevre care vă pot salva viața. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
- Radu Stefanescu
- 20 aprilie 2020, 02:50
O zi agitată şi încordată, de fapt, pâna la urma, pentru un lucru de nimic. Totuşi, toţi cei pe care îi întâlneşti astăzi par că sunt binevoitori şi că doresc să te ajute. Acasă.
20 aprilie
Lunea Albă. Două manevre care vă pot salva viața. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Pe 20 aprilie s-au născut: Adolf Hitler, Napoleon al III-lea, Harvey Firestone, Harold Lloyd, Jessica Lange, Tina Cousins, Carol I, Vasile Timiș, Adrian Ilie.
În calendarul creștin-ortodox mobil apare A Doua Zi de Sf. Paşti. Săptămâna Sf. Paşti este cea mai lunga a anului: are nouă zile!
În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sfinţii: Teotim Ep. Tomisului, Teodor Trihina Atanasie, Ioasaf şi Zaheu.
Prima zi din Zodia Taurului.
Astăzi pomenim, cu aleasă datorie protocolară, pe regele Carol I, întemeietorul dinastiei germane din România. Un istoric american spunea că dinastia teutonă a reuşit să pună în valoare calităţile şi atributele de excepţie ale poporului român, România atingând cea mai mare suprafaţă, cu cea mai mare populaţie și cu cea mai mare producție (1938). Un istoric francez spunea că dinastia germană a nenorocit poporul român și a transformat România într-o colonie. Că regele Carol I a băgat inutil România în conflictul cu Turcia, cu mari pierderi de vieți românești, pentru că marile puteri hotărâseră deja pe cale diplomatică Independența României, ca să slăbească și mai mult Turcia, omul bolnav al Europei. Că războiul a fost dorit și creat de Carol I ca să cumpere arme de la Krupp. O altă afacere nemțească, nu cu lemn, sparanghel și coronavirus, ci cu multe tunuri. După cum vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți aceleași fapte și evenimente pot fi oglindite foarte diferit, în istorie.
Astăzi se împlinesc 131 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. Dacă doriți să vedeți o parte din adevărata lui personalitate, uitați-vă la sfârșitul filmului din anul 2012, ”Tigrul Alb”, unde Hitler are un monolog, de fapt, un dialog cu un personaj aflat în umbră. Tu ești acel personaj, dragă cititorule, lupule, padawan și hobbit, cum îmi place să-ți spun. Ție ți se adresează Hitler, în concepția rușilor, care numai prieteni nu au fost cu neamțul cel hotărât și patriot, dar rușii recunosc și respectă un om de excepție, chiar un dușman de moarte.
Dacă germanii ar fi câștigat războiul, toată lumea nu ar mai fi știut, astăzi, cum să-l laude pe Hitler. Așa, pentru că l-au pierdut, istoricii l-au făcut pe austriacul cu mustăcioră ca a lui Charlie Chaplin, pe care îl admira foarte mult, a plâns când a văzut ”Dictatorul”, ei bine l-au făcut pe Hitler un nebun furios și un dușman al umanității. Chiar așa să fie? V-am dat, mai sus, două interpretări istorice ale aceluiași eveniment. No comments!
Prima săptamîna dupa Sf. Paști se numește Săptamana Luminată, sau Saptămana Albă. Calendarul mobil este centrat pe doua anotimpuri principale: primavara, cu ritualurile anuntate de Lasata Secului culminând cu Învierea, cea mai importantă sărbătoare creștină, temeiul religiei - și vara – prin evenimentele initiate dupa sarbatoarea Pastilor – evident, un calendar de agricultori și pastori!
Săptămâna Sfintelor Paşti este cea mai lunga a anului: are nouă zile! Prima dată când am aflat acest lucru a fost acum 60 de ani. Din ”Castelul fetei în alb” un foarte bun roman pentru tineret datorat regretatului Constantin Chiriță. Al doilea din seria Cireșarilor. Este acolo vorba despre un document vechi, medieval, cifrat. Un cifru numeric, care spunea al catelea cuvânt trebuie citit dintr-un text. Al optulea cuvânt, de pe rândul respectiv, era descris ca ”a doua zi de Sf. Paști” adica a opta zi din săptămâna cu nouă zile!