Expert mondial în sănătate: „Nu pariați pe un vaccin care ne protejează”

Expert mondial în sănătate: „Nu pariați pe un vaccin care ne protejează”

David Nabarro, profesor de sănătate globală la Imperial College, Londra, ne avertizează că „poate trebuie să ne adaptăm” la virus și că umanitatea va trebui să trăiască cu amenințarea coronavirusului „pentru viitorul previzibil”.

Nu există nicio garanție că un vaccin poate fi dezvoltat cu succes, a atenționat David Nabarro, unul dintre cei mai importanți experți epidemiologi din lume, trimis al Organizației Mondiale a Sănătății pe Covid-19.

Numărul deceselor spitalicești din cauza virusului, în Marea Britanie, a trecut de 15.000. Alte 888 de persoane au fost raportate, sâmbătă, că și-au pierdut viața - o cifră descrisă de secretarul comunităților Robert Jenrick drept „extrem de îngrijorătoare” - în timp ce numărul total care a fost infectat a crescut cu 5.525 la 114.217.

Ultimele cifre, care nu includ morții în casele de bătrâni și din comunitate, pun presiuni suplimentare asupra guvernului, pe fondul furiei în rândul angajaților și sindicatelor din Sistemul Național de Sănătate (NHS) din cauza lipsei echipamentelor de protecție pentru personalul spitalelor și al centrelor de îngrijire din prima linie, arată theguardian.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

La sfârșitul lunii martie, consilierii guvernamentali în domeniul sănătății au declarat că, dacă decesele din Marea Britanie din cauza coronavirusului ar putea fi menținute sub 20.000 până la sfârșitul pandemiei, acesta ar fi un „rezultat bun” pentru țară.

Dar, cu aproximativ 6.000 de oameni care au murit deja de Covid 19 în casele de îngrijire - o cifră care nu este inclusă în cadrul oficial al zilei de sâmbătă - probabil că cifra de 20.000 a fost deja depășită.