Trump: China ascunde numărul real al morților!

Trump: China ascunde numărul real al morților!

Liderul de la Casa Albă a pus iar tunurile pe China acuzând regimul de la Beijing că minimalizează numărul deceselor legate de Covid-19 în această țară.

Președintele Donald Trump a atacat din nou China, vineri, afirmând că numărul de decese cauzate de coronavirus în această țară a fost „mult mai mare” decât au spus autoritățile, în condițiile în care pandemia globală a ucis 150.000 de persoane.

Beijingul, care a revizuit numărul victimelor sale, a negat însă orice ascundere a cifrelor.

De la apariția sa, la sfârșitul anului 2019, în Wuhan, o metropolă din centrul Chinei, în provincia Hubei, coronavirusul a infectat cel puțin 2,2 milioane de oameni în întreaga lume, ceea ce a dus la izolarea fără precedent a cel puțin 4,5 miliarde de oameni și a trimis zeci de milioane din ei în șomaj parțial sau total, inclusiv 22 de milioane doar în Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu a existat niciodată o ascundere și nu vom permite niciodată o ascundere” a numărului deceselor, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe, elogiind un „răspuns ireproșabil (…) al țării sale în fața pandemiei Covid-19.

Oficialul chinez a recunoscut doar „întârzieri” și „omisiuni” în înregistrarea deceselor. Primăria din Wuhan a creat anterior o surpriză, vineri, anunțând 1.290 de morți suplimentare, victime care de fapt au murit acasă.

Acest nou bilanț oficial arată acum 4632 de decese în China, cea mai populată țară din lume.

„China tocmai a anunțat dublarea numărului de decese cauzate de Inamicul Invizibil. El este mult mai mare decât acesta și mult mai mare decât cel din Statelor Unite!", a scris Trump pe Twitter.

SUA au înregistrat peste 34.600 de morți.

Dacă nu este într-adevăr o „dublare” a numărului așa cum a avansat președintele american, este o nouă acuzație împotriva Beijingului.

Administrația americană a acuzat de săptămâni regimul comunist de la Beijing că „ascunde” gravitatea epidemiei.

Administrația a anunțat joi că a lansat o „investigație exhaustivă” cu privire la originea Covid-19, acreditând teza vehiculată de anumite mass-media americane că ar putea proveni dintr-un laborator de virusologie din Wuhan și nu de pe o piață a animalelor exotice, așa cum este admis în general până acum, scrie AFP.

Președintele francez Emmanuel Macron și ministrul britanic de externe, Dominic Raab, au pus și ei sub semnul întrebării transparența Beijingului.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acuzată, de asemenea, că a întârziat să răspundă la pandemie, multe țări vor trebui să revizuiască ascendent bilanțul uman al Covid-19.