Femeia care a dezvăluit relația dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky a murit

Femeia care a dezvăluit relația dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky a murit

Linda Tripp a încetat din viață la vârsta de 70 de ani, răpusă de cancer. Americanca este cea care a dezvăluit relația sexuală dintre dintre fostul președinte american Bill Clinton și Monica Lewinsky (foto).

Linda Tripp era funcționar public la vremea în care a înregistrat conversațiile purtate cu Monica Lewinsky, despre relația pe care cea din urmă o avea cu președintele de atunci al Americii, Bil Clinton.

Ulterior, conversațiile înregistrate au devenit punctul central în procesul de destituire a lui Bill Clinton din 1998.

Linda Tripp lucra la Pentagon și era bună prietenă cu Monica Lewinsky (stagiară la Casa Albă), chiar dacă diferența de vârstă dintre cele două era de 24 de ani. În 1997 a aflat că Lewinsky avea o relație sexuală cu Clinton și a început să înregistreze, pe ascuns, conversațiile pe care le avea cu ea. După puțin timp, Tripp a dat înregistrările lui Kenneth Starr, procurorul care a dirijat investigația referitoare la administrația Clinton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot Linda Tripp a fost cea care a devăluit existența rochiei albastre a Monicăi Lewinsky, pătată, într-un mod obscen, de Bill Clinton.

Tripp a fost apreciată ca avertizor şi denunţată ca partizan, iar ea a afirmat că a redat aceste informații din patriotism, însă criticii au acuzat-o că a vrut doar să submineze președinția.

În consecință, Tripp și-a pierdut locul de muncă din Pentagon în ultima zi a administrației Clinton. „Îmi pare cu adevărat rău pentru tot ce s-a întâmplat şi o urăsc pe Linda Tripp”, spunea Monica Lewinsky, în 1998.

Miercuri, Monica Lewinsky a declarat: „Indiferent de trecut, aflând că Linda Tripp este foarte grav bolnavă, îi doresc să se facă bine. Nu-mi pot imagina cât de dificil este acum pentru familia ei”.

Potrivit canalului de televiziune CNN, Tripp a fost întrebată în 2003 dacă îşi regretă decizia, care a transformat-o într-o paria în ochii multora, ea a răspuns: „Nu, aş face-o din nou!”.