Virusul tîmpește, nu doar omoară. Moarta care a înviat după trei ore!
- Dan Andronic
- 5 aprilie 2020, 06:00
Sîmbătă, 4 aprilie 2020. Ora 13. Grupul de Comunicare Strategică anunță că numărul morților de Coronavirus a atins cifra de 141. Sînt comunicate datele celor morți, de la numărul 134 la 141.
Sîmbătă, 4 aprilie 2020. Ora 13. Grupul de Comunicare Strategică anunță că numărul morților de Coronavirus a atins cifra de 141. Sînt comunicate datele celor morți, de la numărul 134 la 141.
La numărul 137, se scrie următoarele:
„Deces 137
Femeie, 82 de ani din jud. Galați. Persoană internată într-o instituție de îngrijire persoane vîrstnice, confirmată în laboratorul Spitalului Galați pe data de 03/04/2020. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19.
Data decesului: 03/04/2020”
4 aprilie 2020, ora 16.30.
Grupul de comunicare revine.
Numărul morților nu e de 141, ci de 140:
„Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sînt înregistrate 140 decese.
Cazul 137 de la Galați se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată într-un cămin pentru persoane vîrstnice este pozitivă. Este contact cu altă persoană din același cămin care a și decedat”.
După mortul care s-a pierdut la raportare din cauză c-a fost scos faxul din priză, s-a ivit pe meleagurile lui Caragiale mortul care, după trei ore de la anunțul decesului, se află că n-a murit.
În serialul Ertugrul, pe cale de a-l da gata, grație arestării mele la domiciliu din aceste zile (mai am cincizeci de episoade din sezonul 5, după cele patru sezoane, fiecare avînd peste o sută de episoade), pentru a vedea dacă un personaj hăcuit de săbiile necredincioșilor, fie ei mongoli sau bizantini, lui Artuk Bei, vraciul Tribului, orb fiind în urma unor torturi, îi trebuie cîteva minute.
Membrii familiei stau în cort în jurul celui verificat.
În funcție de anunțul făcut de Artuk Bei, se pune în mișcare jeluirea sau mulțumirea adusă lui Alah.
În fața cortului așteaptă verdictul membrii Tribului.
Ușor de ghicit că Artuk Bei nu-și permite să greșească.
Nici nu vrem să ne închipuim ce s-ar întîmpla dacă el proclamă e cineva mort la ora 13 și peste trei ore, la 16 și ceva, anunță că respectivul e viu.
Dacă verificatul era șeful Tribului vestea morții sale ajungea la Konya, la Palatul Sultanului Selgiucic, Adelain Cel Mare.
Vai de capul vraciului Artuk Bei dacă știrea privind moartea verificatului era falsă!
Sîntem în 1240-1250. În Anatolia triburilor turcice, înainte de întemeierea Imperiului Otoman, semnată de Osman, fiul lui Ertugrul.
Nu există situație în care Aruk Bei să se înșele.
Să declare pe cineva mort, membrii tribului să-l jelească și mortul să nu fie mort.
În România lui 2020, în plină Europă, și nu în Anatolia serialului Ertugrul, o femeie e declarată moartă, deși ea trăiește.
Verificarea n-a fost făcută de vraciul Tribului, Artuk Bei, ci de ditamai medicii.