Care sunt primele semne dacă ești infectat! Medicii recomandă mare atenție

Care sunt primele semne dacă ești infectat! Medicii recomandă mare atenție

Infecția cu virusul SarCoV este anunțată, în prealabil, de câteva semne și trebuie să fim foarte atenți pentru a acționa încă din primele clipe.

Un medic german atrage atenția că toate studiile efectuate pe pacienți care au contactat temutul coronavirus au o trăsătură comună: din primele zile și-au pierdut gustul și mirosul. De fapt, aceste prime două simptome trebuie să ne pună pe gânduri și să sunăm repede la medicul de familie pentru a ne sfătui cu el.

Dr. Hendrik Streeck, un virusolog din Bonn, care coordonează investigațiile care vizează infecțiile cu coronavirus în Heinsberg, din Renania de Nord-Westfalia, cel mai important focar al epidemiei din Germania, este cel care a descoperit această pierdere a simțurilor. „Din aproape toate persoanele infectate care au fost intervievate (și este vorba despre o sută) cel puțin două treimi au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și pe cel al gustului timp de câteva zile. Această absență este atât de puternică încât o mamă nu a putut să perceapă mirosul scutecului murdar al copilului. Alții nu mai miroseau șamponul și mâncarea începea să nu mai miroase a nimic. Încă nu putem spune exact când apar aceste simptome, dar se manifestă imediat după infectare”, a declarat dr. Streeck.

Un alt semnal de alarmă ar trebui să ne pună pe gânduri, atunci când avem diaree, dar și tusă uscată și febră.

În plus, medicul informează și despre un alt semnal de alarmă, și anume diaree, pe lângă tuse uscată și febră. ”Tractul gastro-intestinal poate fi atacat, chiar dacă nu știm sigur. Ce știm este că virusul pătrunde în celula gazdă prin intermediul receptorului ACE-2: multe celule de țesut au acest receptor și, prin urmare, ar putea fi atacate“, a conchis medicul german.

Informația dată de doctorul Streeck a fost confirmată și de profesorul universitar Massimo Galli, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Milano și șeful secției III de boli infecțioase a spitalului Sacco. „În ultimele zile am primit diverse rapoarte și am văzut cazuri de anosmie la pacienții noștri (simțul alterat al mirosului – n.r) și disgeuzie (gust modificat – n.r.), chiar și la pacienții cu simptome modeste sau cu o severitate limitată”, a spus profesorul Galli.

Ne puteți urmări și pe Google News