Incendii nocturne și explicații despre poluarea care ucide zeci de mii de români anual. Exclusiv

Incendii nocturne și explicații despre poluarea care ucide zeci de mii de români anual. Exclusiv

Nivelul alarmant la care a ajuns poluarea în București nu avea cum să fie cauzat doar de cele două incendii care au avut loc în noaptea de duminică spre luni. În exclusivitate pentru evz.ro, oficiali din MAI au dezvăluit un fenomen care are loc, aproape zilnic, la marginea Capitalei.

Interese de grup și neglijența autorităților locale au condus la o creștere criminală a poluării în marile orașe ale României. În București, cel puțin, nu sunt monitorizate de autorități zonele de poluare și nici nu sunt luate măsuri împotriva celor care poluează, susțin oficiali din Ministerul Mediului.

Chestionat în legătură cu situația alarmantă din dimineața zilei de luni, un oficial IGSU a declarat că astfel de situații au mai fost întâlnite, de-a lungul timpului.

„Să mergeți noaptea pe Centura Capitalei și vă convingeți. Ce se întâmplă cu arderile ilegale din curtea unor operatori economici”, a transmis oficialul IGSU, în exclusivitate pentru evz.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

În privința celor două incendii care au avut loc în noaptea de duminică spre luni, aceeași sursă ne-a precizat că nu a ridicat un grad mare de poluare, în ciuda celor spuse de ministrul mediului, Costel Alexe.

„La Gara de Nord a ars o încăpere iar la Crevedia a ars vegetație pe o suprafață de 5000 de metri pătrați. Dar nu s-a impus, ca în alte cazuri când ieșeau nori de fum, alertarea populației. În cazuri grave, cum au mai fost înregistrate, au fost chemați inspectorii de mediu”, a explicat oficialul IGSU, în exclusivitate pentru evz.ro.

Aceeași sursă a adăugat că, din păcate, astfel de niveluri de  poluare, au mai fost înregistrate dar „cauzele sunt altele…”