SpaceX va construi naveta spațială în portul din Los Angeles

SpaceX va construi naveta spațială în portul din Los Angeles

Consiliul local din Los Angeles a aprobat marți solicitarea companiei conduse de Elon Musk să utilizeze o parte din amenajările disponibile în port pentru a construi piese aerospatiale pentru naveta spaţială care va fi trimisă spre Marte.

Consiliul local din Los Angeles a aprobat solicitarea companiei spaţiale private SpaceX de a folosi o parte din amenajările disponibile în portul din Los Angeles pentru a construi subansamble ale navetei spaţiale pe care compania lui Elon Musk intenţionează să o lanseze spre Marte, transmite Xinhua, potrivit Los Angeles Times.

Reprezentanţii SpaceX au solicitat autorităţilor locale din Los Angeles această permisiune motivând că are nevoie de capacităţi de producţie suplimentare pentru viitoarea navetă Starship şi pentru racheta portantă care va purta naveta în spaţiu.

Proiectul SpaceX ar putea crea 130 de locuri de muncă, potrivit unui document al portului din L.A: SpaceX ar plăti o chirie anuală de 1,7 milioane de dolari, la care se adaugă creșteri anuale pe baza indicelui prețurilor de consum. De asemenea, compania poate beneficia de reduceri la chirie dacă îmbunătățește proprietatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, SpaceX construieşte prototipuri ale navetei Starship în apropiere de apropiere de Boca Chica Beach, în sudul Texasului, conform Xinhua. SpaceX a primit acceptul pentru a utiliza un spaţiu de 12,4 acri (0,05 kilometri pătraţi), cu opţiunea de a se extinde până la 19 acri (0,076 km pătraţi) şi de a folosi clădirile industriale din acest perimetru, precum şi de a ridica o hală provizorie, notează Agerpres.