Rețeaua de spioni care a ajutat la lichidarea generalului Soleimani. Filmul complet al loviturii americane

Rețeaua de spioni care a ajutat la lichidarea generalului Soleimani. Filmul complet al loviturii americane

Eliminarea generalului Soleimani a însemnat nu numai un moment de tensiune între SUA și Iran, dar și o operațiune de intelligence sofisticată. Noi amănunte au apărut în mass-media.

Generalul iranian Qassem Soleimani a ajuns pe aeroportul Damasc într-un vehicul cu geamuri fumurii. Patru soldați ai Gărzilor Revoluționare din Iran foarte bine înarmați au mers cu el. Au parcat lângă o scară care duce la un Airbus A320 Cham Wings, destinat Bagdadului.

Nici Soleimani, nici soldații iranieni nu au fost înregistrați pe lista-manifest a pasagerilor, potrivit unui angajat al companiei aeriene Cham Wings, care a descris scena plecării lor din capitala Siriei pentru Reuters.

Soleimani a evitat să folosească avionul său privat din cauza creșterii îngrijorărilor cu privire la propria sa securitate, a declarat o sursă de securitate irakiană care cunoaște acordurile de securitate ale lui Soleimani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zborul de pasageri al companiei Cham Wings avea să fi ultimul pentru Soleimani.

Rachete tras dintr-o dronă militară a SUA l-au ucis în timp ce a părăsit aeroportul din Bagdad într-un convoi cu două vehicule blindate.

Omul care l-a întâlnit pe aeroport a fost și el omorât: Abu Mahdi Muhandis, șeful adjunct al Forțelor Populare de Mobilizare (PMF) din Irak, grupul-umbrelă al guvernului irakian pentru milițiile țării.

Ancheta irakiană privind loviturile aeriene care i-au ucis pe cei doi bărbați în 3 ianuarie a început la câteva minute după atac, doi oficiali irakieni de securitate au declarat pentru Reuters. Agenții de securitate națională au închis aeroportul și au împiedicat zeci de personal de securitate să plece, inclusiv polițiști, ofițerii de pașapoarte și agenții de informații.

Anchetatorii s-au concentrat asupra modului în care informatori din aeroporturile din Damasc și Bagdad au colaborat cu armata americană pentru a ajuta la urmărirea și identificarea poziției lui Soleimani, potrivit interviurilor realizate de Reuters cu doi oficiali de securitate cu cunoștințe directe ale anchetei din Irak,

Ancheta este condusă de Falih al-Fayadh, care funcționează în calitate de consilier pentru securitate națională irakiană și șeful PMF, organismul care coordonează cu milițiile irakiene în cea mai mare parte șiite, multe dintre acestea fiind susținute de Iran și au avut legături strânse cu Soleimani.

Anchetatorii agenției de securitate națională irakiană au „indicii puternice că o rețea de spioni din aeroportul Bagdad...