Povești macabre de Crăciun. Cele mai înfricoșătoare superstiții și tradiții de sărbători

Povești macabre de Crăciun. Cele mai înfricoșătoare superstiții și tradiții de sărbători

Crăciunul este o sărbătoare creștină, cu tradiții sfinte, promovate de biserică, dar și superstiții, respectiv obiceiuri care mai de care mai ciudate, născocite de oameni, care mai de care mai inventivi, în funcție de cultura din care provin.

Pisica mâncătoare de oameni - Islanda

Pisica Yule este un mit local bine înrădăcinat în Islanda. Această vitate pândește noaptea în zăpadă oamenii și-i mănâncă pe cei care de Crăciun, nu poartă haine noi. Superstiția elgată de felina înspăimântătoare a apărut pentru a-i încuraja pe muncitori să fie mai harnici. Potrivit tradiției, cei mai harnici urmau să primească noi, iar cei leneși, urmau să fie devorați de Pisica Yule.

Monstrul care vânează copii obraznici - Austria

Copiii din Austria îl așteaptă pe Moș Crăciun, iar cei n-au fost cuminți, speră să nu ajungă pe mâna lui „Krampus". Legenda spune că acest monstru se plimbă pe străzi, în căutarea de copii obraznici.

Krampus este celebru în Austria, unde are loc anual, „Parada lui Krampus". De sărbători, austriecii împodobesc bradul cu globuri, beteală și agață măști cu monstrul fioros, cu colți de vârcolac, blană și coarne.

Vrăjitoarea zburătoare - Norvegia

În Norvegia se spună că în Ajun, spiritele și vrăjitoarele răutăcioase zboară pe mături în zonele urbane, pentru a-i vâna pe cei care nu au fost cuminți. Astfel, norvegienii își ascund măturile și mopurile, pentru ca ființele rău intenționate să nu le utilizeze în scopuri malefice.

Craniul de cal - Țara Galilor

Românii merg cu ursul sau cu capra, iar galezii merg cu craniul de cal. În noaptea dintre ani, cetățenii din Țara Galilor obișnuiesc să bată din ușă în ușă pentru a celebra trecerea în noul an.

Omizi prăjite - Africa de Sud

Ceea ce pentru români pare un meniu scârbos, pentru cei din Africa de Sud, omizile prăjite sunt o adevărată delicatesă de Crăciun. De regulă, se prepară doar omizile fluturelui de ochi de păun, denumite și „omizile Crăciunului". Legenda spune că cei care vor mânca astfel de omizi, anul viitor va fi plin de belșug.