Cluj. Cel mai frumos gest de 1 Decembrie! Au dat viață unor oameni fără speranță

Cluj. Cel mai frumos gest de 1 Decembrie! Au dat viață unor oameni fără speranță

De 1 Decembrie, o echipă de medici inimoși de la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj au efectuat două operații de transplant renal, și au salvat viața a două persoane aflate într-o suferință cumplită.

Chirurgii urologi Florin Elec și Dan Enache au fost sunați de 1 Decembrie și chemați de urgență la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj pentru a se ocupa de două cazuri de transplant. Au primit o veste din care rezulta că familia unui bărbat din Oradea, aflat în moarte cerebrală, a fost de acord să doneze organele acestuia unor români aflați în suferință.

Cei doi medici au ajuns la institut încă de la primele ore ale dimineții și au trecut la efectuarea probelor de compatibilitate dintre rinichii bărbatului din Oradea și cei aflați pe lista de așteptare. Cei care au primit rinichii sunt un bărbat de 46 de ani, care de mai bine de 12 ani făcea dializă, și o femeie de 51 de ani, aflată pe lista de așteptare de mai bine de șapte ani.

Cele două operații au durat cinci ore iar la final, echipa de medici, secondați de medicul anestezist Raluca Burileanu și o echipă de asistenți medicali de elită au declarat reușite cele două intervenții. ”Toți am venit de acasă cu mare bucurie. Chiar dacă era ziua liberă și Ziua Națională a României am intervenit de urgență. Poate este cel mai frumos gest făcut de un niște români ân această zi minunată. Mă refer aici la donator și familia acestuia și la bucuria celor doi români care au primit cei doi rinichi”, a spus un oficial de la Instititul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Ne puteți urmări și pe Google News