Cum a fost urmărit un ziarist de la Evenimentul Zilei de SPP la ordinul lui Iliescu

Cum a fost urmărit un ziarist de la Evenimentul Zilei de SPP la ordinul lui Iliescu

Radu Tudor, monitorizat de SPP, la solicitarea lui Ion Iliescu

Înainte cu câteva zile de la organizarea dezbaterii președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanți ai societății civile, ai mass media, ai ONG-urilor, jurnalistul Radu Tudor  a postat pe blogul personal un articol despre cum a decurs prima să întâlnire cu primul președintele României, și anume Ion  Iliescu ,în perioada în care era junalist la Evenimentul Zilei, condus pe atunci de maestrul Ion Cristoiu,

,,În cei aproape 30 de ani de presă, am avut posibilitatea ca jurnalist să-i cunosc personal pe o parte din președinții și premierii României. Prima din această serie a fost Ion Iliescu. Ianuarie 1995. Cercul Militar Național. Ceremonia de inaugurare a cursurilor seriei a IV a Colegiului Național de Apărare. Invitat de onoare al MApN: președintele Ion Iliescu", a scris Radu Tudor pe blogul său personal, radu-tudor.ro.

Radu Tudor a scris pe blogul personal că a fost primul jurnalist din " presa privată" care a primit cu greu permisiunea la cursurile CNAp, datorită celor doi civili care conduceau în premieră Ministerul Apărării, și anume Ioan Mircea Pașcu și Gheorghe Tinca.

Ne puteți urmări și pe Google News

"După discursuri și încheierea ceremoniei, cu celebrul zâmbet larg afișat, Ion Iliescu ține să-i cunoască pe toți cursanții. Eram primul jurnalist din "presa privată" acceptat, cu greu, la cursurile CNAp. Grație celor doi civili care conduceau în premieră Ministerul Apărării: Ioan Mircea Pascu și Gheorghe Tinca. Cu un pahar de șampanie în mâna, Ion Iliescu ciocnește cu toți. Fiecare se prezintă. Nume și instituție", a scris Radu Tudor.

Radu Tudor povestește că a fost monitorizat de SPP, Ion Cristoiu cerându-i să publice informația pe prima zi a ziarului. Jurnalistul își mai aminteste că Ion Iliescu s-a propiat de el, i-a zâmbit larg , iar el s-a recomandat, spunându-i că este Radu Tudor, de la Evenimentul Zilei.,

,Apoi, până la finalul recepției, președintele a continuat dialogul cu toți cursanții și invitații. Recunosc, mă simțeam încă intens privit de toți aghiotantii președintelui și de șeful SPP. Când m-am întors în redacție și i-am relatat lui Ion Cristoiu, ne amuzam de moment și-mi spune (cu apetitul său pentru știri spectaculoase):,,Dragă, mai bine te punea la pământ șeful ăla al SPP, aveam și noi o știre de pagină 1, aveam motiv să cerem demisia lui Ion Iliescu. Îți dai seama ce titlu era?". Redactor șef adjunct al Evenimentului zilei, trantit la pământ de gorilele lui Papură Vodă Iliescu". Am ras copios, a fost o zi de neuitat", a mai adăugat jurnalistul.

,,Cam așa s-a scris prima mea întâlnire cu un președinte al României. Au urmat și altele. Restul, în episodul următor", promite Radu Tudor oamenilor care-i urmăresc blogul.

Astăzi, Rareș Bogdan a dat de înțeles că Radu Tudor este invitat la dezbaterea de marți a lui Klaus Iohannis.