Găselniță marca DNA. Motive stupefiante în nota deja cunoscută. Acum, mușamalizare

Găselniță marca DNA. Motive stupefiante în nota deja cunoscută. Acum, mușamalizare

Procuroarea de la Secția a II-a DNA, Ionela-Crina Bălan, a închis un dosar de corupție și abuz în serviciu în care era vizat un fost consilier prezidențial al lui Băsescu și un fost director de spital, pe motivul stupefiant că nu a găsit firma, deși societatea există încă din 2001. 

Singura diferența, o cratimă în numele companiei, a fost suficientă pentru a clasa pe un motiv halucinant un dosar vizând presupuse fapte de cumpărare și trafic de influență, dare și luare de mită, precum și abuz în serviciu.

Ionela Bălan este nimeni altă decât soția judecătorului Mihai-Andrei Bălan, membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

Ordonanță de clasare emisă la 23 mai 2019 de către procuroarea Ionela Bălan în dosarul nr. 292/P/2013, îi viza pe:

Ne puteți urmări și pe Google News

- Virgil Păunescu (care în perioada anchetată de procurori era consilier prezidențial în Departamentul de Sănătate al Președinției României, pe vremea lui Traian Băsescu, acuzat că ar fi controlat firma SC Agro-Vlad SRL prin fiica să, fost manager al Spitalului Clinic Județean Timișoara în 2005);

- Bogdan Ciprian (fost acționar al SC VFI Medică SRL, fost manager al Spitalului Clinic Județean Timișoara în 2012-2013);

- Vlad Francisc Iman (administrator SC VFI Medică SRL).

Pe scurt, Iman era acuzat că în 2012 l-a rugat pe Virgil Păunescu să intervină la Ministerul Sănătății, pentru că Spitalul Județean din Timișoara să aloce fonduri pentru aparatură medicală, iar firma lui Iman, VFI Medică, să vândă către spital. La rândul lui, Păunescu ar fi intervenit la directoarea generală a serviciului buget-finanțe, iar firma VFI Medică SRL ar fi obținut contracte de vânzare a aparaturii medicale către spital.

Oricât ar părea de bizar, procuroarea Bălan susține, în ordonanță de clasare, că nu a găsit societatea SC Agro-Vlad SRL la Registrul Comerțului:

„În urmă interogării bazei de date a Oficiului Național al Registrului Comerțului a rezultat că în evidențele acestei instituții nu există o societate comercială cu denumirea AGRO VLAD SRL”.

Totuși, compania există, cu cratimă în nume, iar nu cum a scris-o Ionela Bălan: AGRO-VLAD SRL, are CUI-ul 14154107 și a fost înființată în 3 septembrie 2001, informează luju.ro.