Monede de aur de la BNR

Monede de aur de la BNR

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de luni, o moneda din aur dedicata aniversarii a 90 de ani de la victoriile armatei romane de la Marasti, Marasesti si Oituz, intr-un tiraj de 250 de exemplare.

Moneda din aur are o valoare nominala de100 LEI, forma rotunda, titlu 900/1000, calitate proof, greutatea de 6,452 grame, diametrul de 21 mm si marginea zimtata.

Aversul prezinta imaginea Mausoleului de la Marasesti, anul de emisiune ,"2007" si valoarea nominala ,"100 LEI", iar in partea superioara, in arc de cerc, inscriptia "ROMANIA".

Reversul prezinta un grup de soldati romani in timpul luptei de la Marasti, anul desfasurarii luptelor,"1917", iar in arc de cerc, inscriptiile ,"MARASTI-MARASESTI-OITUZ" si "Pe aici nu se trece!".

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a tematicii emisiunii, redactata in limba romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate a emisiunii, pe care se gasesc semnaturile Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si Casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR.