Presedintele, din nou la Consiliul Discriminarii

Presedintele, din nou la Consiliul Discriminarii

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va judeca afirmatia lui Traian Basescu referitoare la armeni.

Dupa discutia cu jurnalistii de la iesirea din spital, Traian Basescu a multumit echipei de medici si in timp ce-i strangea mana doctorului Mircea Ghemegian, i-a spus :"In sfarsit vad si eu un armean bun", dupa care a corectat si a spus "un armean competent''.

Un jurnalist a reclamat acest incident la CNCD.

Monica Vasile, membru al Colegiului, a declarat, agentie Mediafax, ca dupa sesizarea primita "cazul Basescu-comunitatea armeana" va urma procedura obisnuita pentru toate celelalte cercetari in legatura cu posibile fapte de discriminare.             "Urmeaza sa decidem cand vom invita partile la audieri si va asigur ca se va urma procedura standard", a declarat Monica Vasile. Aceasta a refuzat sa comenteze in privinta sanctiunii care i s-ar putea aplica presedintelui in cazul in care va fi gasit vinovat pentru discriminare fata de comunitatea armeana, subliniind ca afirmatia "nu seamana cu niciuna care a fost vreodata pe masa CNCD".             "Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea afirmatie si nu va pot spune daca este una ofensatoare sau nu. Asteptam cu interes lamuriri din partea presedintelui pe care, conform procedurii, i le vom cere", a spus Monica Vasile.

Ne puteți urmări și pe Google News

La sfarsitul lunii mai, presedintele a fost avertizat de CNCD, care a stabilit cu unanimitate de voturi ca utilizarea expresiei "tiganca imputita" de catre seful statului, la adresa jurnalistei de la Antena 1, este o discriminare.

Pe de alta parte, folosirea apelativului ''pasarica” la adresa jurnalistei Andreea Pana nu a fost considerata o discriminare, ''insa limbajul folosit nu este unul adecvat si transmite mesaje negative in spatiul public”, a apreciat CNCD.

Presedintele a respins decizia CNCD si a anuntat ca o ataca in instanta pentru ca ''s-a creat un precedent periculos, care ar putea permite ca discutiile din cadrul oricarei familii sa faca obiectul analizei institutiilor publice”.

Cititi si "Basescu: "In sfarsit vad si eu un armean competent"!

"Basescu: "Mai pasarica, n-ai si tu treaba azi?"!

"Basescu a fost avertizat, dar face contestatie"!