Marea Britanie, acuzata de violarea intimitatii cetatenilor sai

Marea Britanie, acuzata de violarea intimitatii cetatenilor sai

Parlamentarii britanici vor vota astazi o lege care va permite accesul mai usordepartamentelor de stat  la date confidentiale despre cetatenii sai, informeaza The Independent.

Protestele nu au incetat sa apara. Guvernul a fost acuzat ca se apropie de ideea unui " stat big Brother", unde informatii confidentiale despre cetatenii sai pot fi accesate foarte usor din bazele de date ale institutiilor statului.

"Este o cumulare a dispretului actualului guvern fata de intimitatea cetatenilor sai. Aceasta propunere lasa loc pentru erori, coruptie si frauda.", a spus Shami Chakrabarti, director al Liberty,o organizatie care lupta pentru drepturile si libertatile civile ale cetatenilor din Marea Britanie.

Sir Menzies Campbell, liderul Partidului Liberal-Democrat crede ca guvernul condus de Blair este cel mai indiscret din toata istoria Marii Britanii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"E timpul sa oprim asta", este de parere Lordul Campbell.

Membrii guvernului au spus ca baza de date a fost creata in scopul de a usura colaborarea dintre diferitele departamente si institutii statale.

John Hutton, secretar de stat pe probleme de munca si pensii, a spus ca votarea legii de astazi va elibera sistemul de birocratie.

El a citat cazul unei familii care a fost contactata de 44 de ori in sase luni de diferitele parti ale departamentului pe care il conduce, pentru a confirma un accident.

"Guvernul deja are o baza de date imensa despre cetatenii sai, dar nu o administreaza in mod eficient", a comentat Hutton.