Alitalia, conectată la aparate

Alitalia, conectată la aparate

Pasagerii ale căror zboruri vor fi anulate vor fi îmbarcaţi de alte companii, în limita locurilor disponibile.

Compania aeriană Alitalia a anulat ieri patru zboruri spre Roma şi Milano cu plecare de pe Aeroportul internaţional „Henri Coandă“ (Otopeni) din Capitală, pe fundalul crizei financiare în care se află. Nici următoarele zboruri pe care compania italiană ar trebui să le opereze nu sunt sigure, în condiţiile în care Alitalia se află la câteva zile distanţă de suspendarea licenţei de zbor.

Pasagerii care au bilete de zbor de la Alitalia vor fi îmbarcaţi, în limita locurilor disponibile, pe alte curse operate de companiile partenere, printre care Air France sau Tarom. De asemenea, pasagerii pot opta pentru returnarea banilor pe bilet sau pentru reprogramarea călătoriei, potrivit reprezentanţ ilor din România ai companiei italiene. Oficialii operatorului italian de stat neagă faptul că zborurile au fost anulate din cauza lipsei de fonduri pentru plata combustibilului.

Cei care vor să-şi rezerve un bilet de avion pentru Roma sau Milano sunt sfătuiţi de agenţiile de turism autohtone să nu opteze pentru o cursă Alitalia, deoarece nu pot garanta că zborul nu va fi anulat în ultimul minut. Totuşi, există şi agenţii de turism care merg pe mâna Asociaţ iei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), care a trimis o scrisoare oficială prin care Alitalia a dat garanţii că există posibilitatea recuperării banilor de bilet în cazul anulării curselor. Înlocuită cu trenul la ea acasă Compania aeriană italiană nu are o situaţie mai bună nici în Peninsulă, la doar patru zile de la decizia Autorităţii Aeronautice Italiene (ENAC) de a-i suspenda licenţa în lipsa unui plan viabil de salvare, anunţă BBC. Cu toate că a anunţat că nu suspendă rezervările, italienii au început deja să se îndrepte spre alte mijloace de transport.

Autorităţile italiene au anunţat că introduc trenuri suplimentare pe ruta Roma-Milano, cea mai aglomerată rută internă operată de Alitalia, deoarece se aşteaptă la anulări masive de zboruri. Sindicatele Alitalia au declarat ieri că sunt gata să accepte reduceri de personal pentru a putea astfel relua negocierile cu corsorţiul CAI. Compania italiană pierde zilnic mai bine de două milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News