MARIUS MARINESCU: "Strigau oamenii: «Bravo, dom' senator!»"

MARIUS MARINESCU: "Strigau oamenii: «Bravo, dom' senator!»"

Senatorul conservator Marius Marinescu a condus, acum două zile, lupta pentru salvarea planetei: a pichetat, împreună cu vreo 100 de colegi, sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi a înaintat scrisori de protest tuturor ţărilor membre CERN. Ieri, pe la prânz, părea mai liniştit.

EVZ: Ce făceaţi dimineaţă, la ora 10.00 (ora la care a început experimentul - n.r.)? Marius Marinescu: Haideţi, dom’le.... Eram la Antena 3, am discutat despre acest subiect. Am văzut că anumite publicaţii au comenzi să arunce cu noroi. E urât că sunt politicieni care răspund la comenzi, nişte fripturişti. Asta e, în loc să fim informaţi, să spună ce ni se întâmplă... Am contact cu foarte multă lume. Am primit 10.000 de apeluri de la cetăţeni.

Şi ce spuneau oamenii? Erau îngrijoraţi? Voiau să ştie ce se întâmplă şi dacă statul român a contribuit cu bani la experiment. M-am interesat şi mi s-a spus că da. Noi contribuim la bugetul Uniunii Europene şi Uniunea Europeană finanţează experimentul.

Suntem în siguranţă acum? Din câte au spus specialiştii, nu există încă riscuri. Ar trebui însă mai multă transparenţă, ar trebui să se discute mai mult, televiziunea naţională să organizeze mai multe dezbateri pe teme ştiinţifice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suntem rămaşi în urmă? Există o parte a societăţii româneşti care nu are curent în casă. Sunt copii care învaţă la lumina lumânării. Sunt 64.000 de gospodării în această situaţie. Suntem de acord cu dezvoltarea ştiinţei, dar sunt de părere că eforturile trebuie îndreptate spre priorităţile oamenilor. Ştiu eu, în domeniul sănătăţii sau unde este nevoie. Am acum în faţă ziarul dumneavoastră. „Fizicienii lui Voiculescu“... Sunt oameni care aruncă cu noroi. Au avut ocazia asta, pentru că am avut un punct de vedere. Mă bucuram dacă scriau şi de realizări. Sunt un om politic în care lumea are încredere, nu ştiu câţi sunt în stare de asta. Strigau oamenii când intram la Antena 3: „Bravo, dom’ senator!“.