La Adunarea Generală a FRF, desfăşurată ieri, majoritatea şefilor de club s-au plâns că fotbaliştii şi arbitrii sunt clienţi fideli ai agenţiilor!
Şefii de cluburi strânşi la Adunarea Generală a FRF care s-a derulat ieri au luat în discuţie problema pariurilor sportive, care au început să influenţeze multe dintre rezultatele partidelor. Pariurile au devenit o adevărată modă în România, agenţiile de pe întreg cuprinsul ţării fiind frecventate de tot mai mulţi români.
Deşi casele de pariuri se înmulţesc într-un ritm ameţitor, Daniel Smeadă, PR manager la Astra Sport Bets, susţine că la noi în ţară această piaţă este acoperită doar pe jumătate, ceea ce dovedeş te că românii sunt mari amatori de astfel de jocuri. Jucătorii români îngroaşă şi ei aceste statistici, lucru care se răsfrânge în mod inevitabil asupra fotbalului românesc. Auraş Braşoveanu, preşedintele divizionarei secunde Dunărea Galaţi, a participat la Adunarea Generală de ieri şi ne-a dezvăluit că şefii cluburilor din primele două eşaloane se plâng cu toţii de faptul că jucătorii mizează sume importante la pariuri şi că nu pot controla acest flagel!
„Foarte multă lume din fotbal joacă la pariuri. Şi jucători, şi arbitri, şi conducători! Se pariază ca la nebuni! Mai mulţi conducători de club s-au văitat că nu pot să oprească acest flagel, care a scăpat de sub control! Şefii Federaţiei au spus că se judecă acum cu casele de pariuri, deoarece acestea nu au acordul FRF pentru a introduce meciurile din România în ofertă. Se aşteaptă soluţionarea acestui litigiu“.
Jucători prinşi cu biletul în mână!
Deşi există un regulament al FRF care le interzice să joace la pariuri, fotbaliştii din România profită de faptul că biletele nu sunt nominale şi este aproape imposibil să fie depistaţi. Există totuşi şi cazuri concrete de fotbalişti care au mizat la pariuri chiar împotriva propriei echipe! „Majoritatea joacă la pariuri. Şi în prima divizie, şi în a doua! Pe-ai mei i-am prins în vestiar cu biletul de pariuri în mână. Când i-am întrebat ce e cu el, au zis că l-au găsit pe stradă! Mizaseră chiar împotriva propriei echipe! Am exclus din lot cinci jucători din cauza pariurilor. Vă spun eu că e un flagel care a scăpat de sub control. Federaţia ar vrea să le impună caselor de pariuri ca numele celui care joacă să apară pe bilet, dar nici asta nu e o soluţie. Fotbaliştii vor juca prin intermediari“, ne-a declarat Auraş Braşoveanu.
Astă-toamnă, la meciul Poli Iaşi- Dinamo 2-5, a izbucnit un scandal uriaş după ce suporterii moldovenilor au reclamat faptul că numeroşi jucători ai propriei echipe, în frunte cu căpitanul Bogdan Onuţ, pariaseră pe victoria „roş-albilor“!
Auraş Braşoveanu, preşedinte Dunărea Galaţi: "Foarte multă lume din fotbal joacă la pariuri! Şi jucători, şi arbitri, şi conducători! Se pariază ca la nebuni! Şi în prima divizie, şi în a doua. Chiar eu i-am prins pe jucători în vestiar cu biletul de pariuri în mână." Gafa lui Lupescu Înainte să-şi dea seama că pot reprezenta un pericol pentru fotbalul din România, federaţia a încurajat pariurile! Lucru fără precedent în lume, un oficial FRF, mai exact directorul general Ionuţ Lupescu, a făcut, până nu demult, reclamă pentru una dintre cele mai importante agenţii de pariuri din România. FRF se judecă acum în instanţă cu casele de pariuri şi încearcă să prevină astfel de practici în rândul oamenilor de fotbal. Teodorescu, persona non-grata
Adunarea Generală a FRF l-a declarat ieri persona non-grata pe Adrian Teodorescu, fost oficial la mai multe echipe din ligile inferioare, ca urmare a sesizărilor făcute de mai mulţi şefi de club din Liga a II-a şi Liga a III-a. Acesta a fost acuzat că a încercat să corupă mai mulţi jucători, cazurile fiind raportate şi la Procuratură. „Chiar dacă am început cu cei mai mici, sper să înceteze şi cei mai mari cu încercările de a câştiga fraudulos“, a declarat Mircea Sandu.
Teodorescu este cel care ar fi încercat să aranjeze partida dintre Dunărea Galaţi şi Progresul Bucureşti, pe care s-au pariat sume foarte mari, inclusiv de către jucătorii celor de la Progresul!
RĂZBOI LA NIVEL ÎNALT
Lupescu cere suspendarea lui „Corleone“!
Adunarea Generală a FRF desfăşurată ieri a fost un nou prilej de răfuială pentru Dumitru Dragomir şi Ionuţ Lupescu. Preşedintele LPF susţine că Lupescu nu trebuia să facă delegările arbitrilor, iar Comitetul Executiv a greşit când i-a dat dat această responsabilitate. „Corleone“ a cerut şi a obţinut votarea unui amendament care prevede că Lupescu nu mai poate să negocieze contractele antrenorilor de la echipele naţionale decât după ce se consultă şi cu Comitetul Executiv. Când i s-a amintit că a fost de acord ca Lupescu să facă delegările, Dragomir a răspuns prompt: „Credeam că are mai multă minte!“. Lupescu a replicat dur: „Când un membru al Comitetului Executiv e implicat într-un proces civil, ar trebui să fie suspendat până la terminarea procesului. Aşa se întâmplă la FIFA şi la UEFA!“. Dragomir este urmărit penal pentru cazul terenului pe care este amplasat sediul LPF. „Dragomir e obişnuit să facă un circ ca la LPF, dar aici e FRF. Aici lucrăm în spiritul legii, dar poate lui îi e mai greu să se obişnuiască. De ce să mă deranjeze ceea ce a spus? Dacă aceste acuze veneau de la Beckenbauer sau de la Platini, mă deranjau, dar aşa, nu“, a completat directorul general al FRF. Şefii fotbalului românesc au cerut probe de la DNA în cazul „Valiza“, pentru a sancţiona Steaua. „După acest scandal începem iar să ne chinuim să ne refacem imaginea“, s-a văitat Mircea Sandu. Întrebat dacă a vorbit cu şefii de la UEFA despre acest caz, Naşul a pus batista pe ţambal: „Nu e important“. Sandu a anunţat că bugetul FRF pentru 2008 va fi de 20 de milioane de euro.