Seres, favorit la scaunul lui Voiculescu

Termenul-limita de depunere a candidaturilor pentru presedintia Partidului Conservator expira astazi.

Pana aseara, nimeni nu si-a exprimat oficial intentia de a-i lua locul lui Dan Voiculescu. Favorit insa este fostul ministru al economiei, Codrut Seres, singurul care a anuntat ca intra in cursa si care urmeaza sa-si depuna astazi candidatura.

Seres se afla printre putinii care se incadreaza in profilul conturat de Voiculescu viitorului presedinte PC. „Va fi un presedinte adevarat, care va avea o echipa puternica, tanara, care va conta pe sprijinul meu, cand va avea nevoie”. Fostul ministru este acuzat de tradare in dosarul privatizarilor din energie.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a estimat ca vor fi depuse trei-patru candidaturi pana in aceasta seara, la ora 24.00, cand expira termenul-limita. Acestea ar veni din teritoriu, din partea presedintilor de filiale care au obtinut un scor electoral peste medie la europarlamentare. Este cazul presedintilor consiliilor judetene din Prahova si Galati, Florin Anghel si Eugen Durbaca. Dupa esecul la alegerile europene, Dan Voiculescu si-a anuntat retragerea din fruntea partidului, ramanand insa principalul finantator al formatiunii. El a mentionat ca se va dedica afacerilor.

Ne puteți urmări și pe Google News