Trandafiri pentru îndrăgostiţi

Trandafiri pentru îndrăgostiţi

Mâine, de Valentine’s Day, cea mai potrivită floare pentru un dar este trandafirul, în special cel în ghiveci.

Din multitudinea de legende ale trandafirului, mie îmi place una. Se spune că un tânăr grădinar s-ar fi îndrăgostit de o prinţesă şi-i oferea acesteia în fiecare dimineaţă un trandafir alb (pe atunci existau doar trandafiri albi). Într-o bună zi, prinţesa s-a îmbolnăvit, iar dintre toţi doctorii şi vracii care au văzut-o, unul i-a spus că, dacă ar primi timp de un an, în fiecare zi, un trandafir roşu, s-ar vindeca. Tânărul grădinar a auzit acest lucru şi în fiecare dimineaţă el se înţepa în deget şi cu sângele curs colora un trandafir alb în roşu, pe care apoi i-l dăruia.

Deznodământul a fost însă unul tragic: când s-a împlinit anul, prinţesa s-a vindecat, dar grădinarul a murit din cauza sângelui pierdut. Pentru mine, trandafirul roşu e întotdeauna unul alb, colorat cu sânge. Luând partea frumoasă a poveştii, se poate spune că oferirea unor trandafiri e cea mai puternică dovadă de dragoste. Cum îi îngrijeşti

Ideal ar fi să-i oferi iubitei/iubitului un ghiveci cu trandafiri, pentru că florile ar avea o durată mai mare de viaţă. Cu puţin noroc, trandafirii pot fi la fel de longevivi ca dragostea voastră! Pentru îngrijirea lor, trebuie să-i schimbi din pământul în care se află la florărie, într-unul obişnuit. Sau udă-i zilnic până îi transplantezi (dacă acum sunt înfloriţi, nu se recomandă să-i muţi în alt ghiveci).

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi udă-i la interval mai mare de timp, la patru-şapte zile. Dacă temperatura e scăzută (15-20 grade Celsius) şi uzi planta prea des, poate să apară făinarea (frunzele arată de parcă ar fi date prin făină). În cazul în care se întâmplă acest lucru, va trebui să faci tratamente cu Tilt sau Rubigan, sau cu alte produse de la magazinele de profil. Vara, trandafirilor le place să stea în balcon, dar ai grijă ca la amiază să nu-i ardă soarele.

De câte ori se degarnisesc de frunzele de la bază, trebuie să-i tunzi (de două-trei ori pe an). Din mugurii rămaşi pe plantă vor creşte ramuri noi, ce trebuie să se dezvolte spre exteriorul plantei, nu în interiorul tufei. Din lăstarii tunşi şi puşi în apă se pot obţine plante noi, după ce au făcut rădăcini. Din primăvară şi până la sfârşitul verii, se pot fertiliza cu soluţii pentru plante cu flori (care au puţin azot). CULORI Galben semnifică „recunosc, am greşit!“

Trandafirii roşii reprezintă, în mod cert, cea mai arzătoare declaraţie de dragoste. Florile albe sau roz simbolizează dragostea sinceră, dezinteresată, prietenească. Cei galbeni pot semnifica recunoaşterea unei greşeli din partea celui ce-i oferă, dar şi o bănuială de infidelitate din partea celei ce le primeşte. Sunt însă persoane care pur şi simplu iubesc florile galbene şi atunci nu mai au nicio semnificaţie.