Valeriu Stoica despre moțiune: „Să nu fim ca în povestea cu 10 negri mititei”

Valeriu Stoica despre moțiune: „Să nu fim ca în povestea cu 10 negri mititei”

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției în timpul guvernării CDR, nu crede în utilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură.

„În legătura cu moțiunea de cenzură, sunt câteva întrebări utile. Prima întrebare: la ce este buna motiunea de cenzura? A doua: în situația de față, este bine că se introduce o moțiune de cenzură? Cui ii foloseste?

La prima întrebare, sunt două răspunsuri. Primul, să generezi, să determini începerea procesului de alegeri anticipate, dar așa ceva nu este posibil. Al doilea, să cadă Guvernul. Dar căderea Guvernului nu este un scop în sine. Ca să vină un alt Guvern, trebuie să ai o altă majoritate.

Aici este vorba despre un test, să se vadă cine votează împotriva Guvernului actual, pentru că s-ar putea să constatăm că din cei 237 de parlamentari despre care se spune ca ar fi semnat deja moțiunea, sa rămână foarte puțini. Să nu fim ca în povestea cu cei 10 negri mititei, care se împuțineaza și vedem cine mai rămâne”, a explicat fostul ministru Valeriu Stoica la Realitatea TV.

Ne puteți urmări și pe Google News