Cioloș, „comisar” prezidențial

Cioloș, „comisar” prezidențial

În cărți pentru portofoliul de comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloș își face ”încălzirea” la șefia unei comisii prezidențiale pentru strategii în domeniu.

Președintele Traian Băsescu a semnat ieri decizia de înființare a acestei structuri la Palatul Cotroceni, ai cărei membri s-au întâlnit deja într-o primă ședință, la care a participat și șeful statului.

Misiunea comisiei, din care fac parte membri ai Academiei, cadre didactice, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu, ai staţiilor şi institutelor de cercetare, este elaborarerea a unei strategii în agricultură, similară celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile educaţie sau sănătate.

Dacian Cioloș, fost ministrul al agriculturii în guvernul Tăriceanu, este susținut pentru postul de comisar european în condițiile în care România va obține portofoliul pentru agricultură. Președintele Băsescu declara, recent, că Bucureștiul își dorește acest portofoliu în noua Comisie Europeană, iar nominalizarea va avea la bază criteriul de peformanţă profesională şi nu pe cel politic.

Ne puteți urmări și pe Google News