Facebook, în atenţia clerului musulman

Facebook, în atenţia clerului musulman

Clericii musulmani doresc să impună diferite reguli cărora să se supună toţi cei care folosesc site-urile de socializare de tipul Facebook, despre care spun că încurajează sexul ilicit.

Aproximativ 700 de clerici şi imami, adunaţi în Indonezia, una dintre cele mai populare ţări musulmane, sunt hotărâţi ca, prin reguli stricte, să-şi împiedice enoriaşii să flirteze sau să angajeze în acţiuni care să încurajeze legăturile extraconjugale.

Blogul Palo Alto, Calif., care este destinat monitorizării site-ului Facebook, indică faptul că Indonezia, o naţiune cu 335 de milioane de membri, a avut, în 2008, cei mai mulţi utilizatori ai site-ului de socializare din Asia de Sud, 831.000, cifra reprezentând o creştere de 645%.

90% dintre indonezieni sunt musulmani, iar majoritatea sunt practicanţi moderaţi.

Reprezentanţii religioşi au declarat că nu intenţioneză să interzică utilizarea site-urilor de socializare, ci doar să impună anumite reguli conforme credinţei musulmane pe care toţi utilizatorii să le respecte.

În cazul în care va fi adoptat, actul nu va avea caracter de lege, însă va fi însuşit de consiliul Ulema, care a mai stabilit un set de reguli pentru combaterea fumatului şi a practicării yoga.

CITIŢI ŞI: "Biserica Catolică îşi protejază pedofilii"

Ne puteți urmări și pe Google News