Teza la mate, fără probleme | SUBIECTE

Teza la mate, fără probleme | SUBIECTE

Peste 400.000 de elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a din întreaga ţară au susţinut, astăzi, teza cu subiect unic la matematică.

Dacă teza la  limba şi literatura română de săptămâna trecută a fost cu bucluc din punct de vedere al redactării unuia dintre subiecte, proba scrisă la matematică s-a desfăşurat fără incidente.

Potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, subiectele au fost accesibile, gradul de dificultate al acestora fiind unul mediu.

Centrul de Evaluare a extras, în această dimineaţă, la ora 10.00, varianta de subiect cu numărul 5. Aceasta a fost trimisă inspectoratelor şcolare din întreaga ţară, care, la rândul lor, s-au asigurat că subiectele ajung în fiecare şcoală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea cerinţelor.

La română, ba Niţescu, ba Ghiţescu

Desfăşurată cu o întârziere de două zile din cauza protestelor cadrelor didactice, teza cu subiect unic la disciplina Limba şi literatura română a provocat numeroase controverse, ducând chiar la demisii.

În textul-suport al variantei cu numărul 9 a tezei pentru clasa a VIII- a a existat o greşeală. Numele celor doi protagonişti ai operei aparţinând dramaturgului Ion Luca Caragiale, "Triumful talentului", au fost schimbate. Astfel, într-una dintre replici, Niţă Ghiţescu a fost înlocuit cu Ghiţă Niţescu.

În urma acestei erori, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut demiterea celor responsabili de situaţia creată. Fără să mai aştepte să fie daţi afară, Mihail Stan, consilier la Centrul Naţional de Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, şi Dumitru Săvulescu, directorul acestuia, şi-au dat demisia.

SUBIECTE CLASA A VIII-A

SUBIECTE CLASA A VII-A