Italian, prins cu gloanţe în aeroportul din Arad

Italian, prins cu gloanţe în aeroportul din Arad

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au fost sesizaţi că la Aeroportul Internaţional Arad, la controlul bagajelor unui italian, au fost găsite trei cartuşe de vânătoare cu alice. Italianul, care intenţiona să se îmbarce într-un avion spre Italia, a fost oprit pentru cercetări.

“În urma verificărilor, a rezultat că P.Marco, în vârstă de 49 de ani, a  intrat în România în data de 4 ianuarie, în scop turistic. În data de 14 februarie, bărbatul a participat la o vânătoare, în calitate de invitat, fără armă, unde, conform declaraţiilor sale, a fost rugat de un vânător italian să-i ţină cartuşele, pe perioada partidei de vânătoare. P. Marco spune că a  păstrat cartuşele în buzunarul unei haine, iar la terminarea vânătorii a restituit cartuşele acelui vânător, fără să ştie că au mai rămas cartuşe în haină. În data de 16 februarie, s-a prezentat cu bagajul la Aeroportul Internaţional Arad pentru a pleca la Verona, Italia, iar la controlul efectuat au fost descoperite cartuşele de vânătoare cu alice cu capsele nepercutate”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad.

Italianul s-a ales cu dosar penal, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Săptămâna trecută poliţiştii de frontieră din Arad au găsit, în trenurile internaţionale de la Curtici, o grenadă, zece cartuşe, un toc din piele pentru pistol model 1974, 60 de pistoale cu gaz marca WALTER P22 şi 50 bastoane telescopice de autoaparare marca EXB-1H police type. 

Ne puteți urmări și pe Google News