Românii din Italia, prinşi în spirala violenţelor

Românii din Italia, prinşi în spirala violenţelor

Un bar al unei familii de români a fost atacat, duminică, cu un dispozitiv exploziv artizanal, în suburbia romană Guidonia, unde alţi şase români au violat o tânără italiancă, cu aproximativ o săptămână în urmă, potrivit „Il Messaggero“.

Este numai ultimul dintre atacurile la adresa cetăţenilor români din Peninsulă. În săptămâna de după violul din Guidonia, o măcelărie şi un bar aparţinând unor români au fost atacate cu dispozitive incendiare şi mai mulţi alţi români au fost agresaţi pe stradă.

Furia italienilor s-a extins însă şi asupra unor politicieni italieni. Deputata italiană Rita Bernardini, care a semnalat că cei şase români arestaţi după violul din Guidonia au fost maltrataţi de carabinieri, a primit sute de mesaje de ameninţare, unii concetăţeni dorindu- i să fie şi ea violată de români, potrivit „Corriere della Sera“. Asistăm la episoade reprobabile care de acum înainte nu mai sunt considerate acte izolate, ci simptome alarmante ale unor tendinţe în creştere. De aceea, lansez un apel puternic către structurile institu ţionale, culturale şi educative pentru a opri orice act de xenofobie, rasism sau violenţă“, a precizat ieri preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano.

Ne puteți urmări și pe Google News