Marea Britanie, chemată în justiţie de UE

Marea Britanie, chemată în justiţie de UE

Uniunea Europeană intenţionează să acţioneze Marea Britanie în justiţie pentru încălcarea legilor privind poluarea aerului, informează The Guardian.

În urma măsurătorilor efectuate pe marile artere de circulaţie din Anglia, s-a constat că nivelul noxelor depăşea de două ori limita maximă admisă de Uniunea Europeană.

În plus, maşinile diesel emit particule PM10, responsabile pentru provocarea astmului şi a bolilor de inimă. Potrivit cifrelor oficiale deţinute de Guvernul britanic, aproximativ 12.000 de persoane mor anual din cauza bolilor provocate de poluarea atmosferică. Cifra reprezintă jumătate din numărul deceselor premature înregistrate în Marea Britanie.

Stavros Dimas, comisarul de Mediu al UE, a precizat că nivelul noxelor este cel mai ridicat în capitala Marii Britanii. În acest sens, UE intenţionează să iniţieze o serie de măsuri pentru a grăbi reducerea gradului de poluare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Serviciile Comisiei pregătesc în prezent lansarea unor proceduri împotriva Marii Britanii. Având în vedere consecinţele unor concentraţii mari de PM10, Comisia se aşteaptă ca Marea Britanie să asigure o reducere rapidă", a precizat Dimas.

Documentele întocmite de către reprezentanţii UE evidenţiază că peste 20 de oraşe britanice au încălcat legislaţia europeană cu privire la poluare, începând cu anul 2006, iar Belfast, Londra, Birmingham şi Bristol încă din 2005.

Acest proces i-ar face Marii Britanii un mare deserviciu deoarece ar putea dura aproximativ doi ani şi ar cântări negativ în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice.

Citiți și:

Gazele cu efect de seră ar putea provoca o nouă epocă glaciară