Preşedintele Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său francez în urma atentatului de la Paris

Preşedintele Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său francez în urma atentatului de la Paris

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis omologului său francez, Francois Hollande, o scrisoare de condoleanţe în urma atentatului care a avut loc miercuri la Paris, scrie Agerpres.

„Domnul Klaus Iohannis i-a trimis preşedintelui Franţei, domnul Francois Hollande, o scrisoare de condoleanţe în urma atentatului de azi (n.r. miercuri), de la Paris, soldat cu 12 morţi şi 8 de răniţi”, a scris miercuri pe Facebook purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj în care afirmă că atacul terorist care a avut loc la sediul publicaţiei franceze „Charlie Hebdo” este „crud şi laş”.

„Atacarea redacţiei săptămânalului francez Charlie Hebdo reprezintă un act terorist crud şi laş. Îmi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum şi solidaritatea faţă de naţiunea franceză atât de lovită astăzi. Îi asigur pe toţi partenerii României de întregul sprijin în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel. Comunitatea internaţională trebuie să aibă o atitudine fermă în faţa încercărilor teroriste de distrugere a statului de drept, de încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, a afirmat Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a subliniat că libertatea de informare este un drept fundamental al omului.

„Atât toleranţa religioasă şi etnică, cât şi dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizaţiei moderne, construită pe principiile democraţiei”, a conchis Iohannis.