Percheziţii simultane în Olanda şi România, în căutarea proxeneţilor

Percheziţii simultane în Olanda şi România, în căutarea proxeneţilor

Poliţiştii şi procurorii au făcut, în această dimineaţă, 24 de percheziţii în Dâmboviţa şi Argeş. Au căutat mai multe persoane cercetate pentru proxenetism. La caz s-a lucrat cu autorităţile judiciare Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare simultane şi în Amsterdam-Olanda.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat, în această dimineaţă, 24 de percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Argeş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 14 persoane, specializată  în infracţiuni de proxenetism.

   Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 – 2014, membrii grupării au recrutat 30 de tinere pe care le-au determinat să practice prostituţia pe teritoriul unor state europene, cu predilecţie în Olanda-Amsterdam.

   O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie erau însuşite de membrii grupării.

Ne puteți urmări și pe Google News

  La caz s-a lucrat cu autorităţile judiciare Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare simultane şi în Amsterdam-Olanda.

   La sediul D.I.I.C.O.T -  B.T Dâmboviţa vor fi aduse în vederea audierii zece persoane.

   Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale

   Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.