Mircea Geoană: Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor

Mircea Geoană: Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor

Senatorul Mircea Geoană a declarat, astăzi, la TVR1, că la congresul PSD din primăvara lui 2015 preşedintele de onoare Ion Iliescu nu ar mai avea loc în viitoarea structură de conducere a partidului.

"Este o chestiune de strategie politică. Nu poţi să susţii un război pe două fronturi. Şi atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghiţă să demisioneze din partid care nu are nicio valoare, poziţia lui în PSD nu este cheia puterii lui, hai să închidem puţin frontul ăsta. Oricum, domnul Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scăpa , şi atunci se concentrează pe războiul cu mine în continuare", a declarat Mircea Geoană la TVR 1.

Cât despre funcția sa de înalt reprezentant al Guvernului, Mircea Geoană a spus că a fost "o chestiune de poză".

"Nici măcar nu am birou la guvern. Nu a fost nimic, a fost o nevoie, ca şi în 2011, când au avut nevoie de voturile mele ca să cadă guvernul Ungureanu şi m-au readus în partid, şi acum când au venit alegerile prezidenţiale au avut nevoie de imaginea mea", a mai spus Geoană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a lăsat de înțeles că ar fi putut candida la prezidențiale din partea unui alt partid. "Putem discuta de ce nu am candidat la preşedinţie pe o altă candidatură decât a PSD. Când am candidat în 2009, când am condus PSD, nu mi s-a părut mie, poate că am greşit din punct de vedere electoral, dar emoţional nu puteam să fiu perceput că sunt cel care conduce la înfrângerea candidatului PSD. În continuare cred că Victor Ponta a greşit candidând. (...) Omul nu şi-a dorit să candideze de fapt, ci a fost împins de oamenii din jurul lui", a susţinut Mircea Geoană.