SUA trimit încă 1.500 de militari în IRAK

SUA trimit încă 1.500 de militari în IRAK

SUA vor trimite încă 1.500 de militari necombatanți în Irak, pentru a sprijini forțele locale în lupta cu Statul Islamic, a anunțat Casa Albă citată de BBC News.

Pentagonul a anunțat că trupele vor antrena și asista trupele irakiene.

Președintele american Barack Obama a autorizat desfășurarea acestor trupe după ce a primit o solicitare în acest sens de la guvernul irakian. 

Militanții islamiști controlează arii largi din Irak sau Siria, dar au fost ținta zecilor de lovituri aeriena din partea coaliției conduse de SUA, din august până acum. 

Ne puteți urmări și pe Google News

O declarație din partea Pentagonului arată că trupele americane vor instala câteva tabere în Irak, pentru a antrena nouă brigade ale irakienilor și trei ale kurzilor Peshmerga. De asemenea, armata americană va instala două centre operaționale de asistență și consiliere lângă Bagdad și Irbil. 

„Militarii americani nu vor intra în lupte, ci vor fi bine poziționate pentru a sprijini forțele de securitate irakiene care luptă cu Statul Islamic”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest. El a adăugat că președintele Obama va cere Congresului 5,6 miliarde de dolari pentru a sprijini operațiunile contra combatanților SI, atât din Irak, cât și din Siria.