Stelian Negrea: Cum a tăcut Activewatch ani de zile pe abuzurile mediatice ale Antena 3, dar se oţărăşte pe cazul Tolontan

Stelian Negrea: Cum a tăcut Activewatch ani de zile pe abuzurile mediatice ale Antena 3, dar se oţărăşte pe cazul Tolontan

Jurnalistul Stelian Negrea, care a publicat la începutul lunii o serie de documente prin care acuza o "şmecherie" a lui Dan Voiculescu privind clădirile în care funcţionează televiziunile din trustul Intact, atrage atenția într-un editorial că Activewatch a ignorat cu desăvârșire abuzurile mediatice ale Antenei 3, însă s-a solidarizat cu jurnalistul Cătălin Tolontan susţinând că acesta ar fi “ţinta unor atacuri politice şi mediatice meschine, suspecte de interese partizane şi de rea-credinţă”.

”ONG-ul n-a nominalizat nici cine ar fi iniţiat atacurile politice nici pe cele mediatice. Activewatch n-ar fi avut această reacţie publică dacă n-aş fi solicitat ieri într-un articol pe voxpublica.net o poziţie publică a Coaliţiei pentru o Presă Curată, iniţiativa unde acest ONG este parte alături de altele două, pe subiectul finanţărilor din banii Securităţii pentru imperiul media al lui Voiculescu Dan, cum este şi cazul Gazetei Spoturilor, condusă de Cătălin Tolontan. Încă aştept o poziţie şi din partea acestei lăudabile iniative”, scrie Stelian Negrea pe VoxPublica.

”Aşadar i-am somat ieri pe cei de la Activewatch să îmi precizeze care ar fi în viziunea lor atacurile mediatice la adresa jurnalistului Cătălin Tolontan, cel despre care am scris că a semnat împrumuturi de sute de mii de dolari de la firma Crescent a Securităţii lui Ceauşescu, firma reprezentanta în România de Voiculescu Dan, condamnat recent la 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în dosarul ICA. Activewatch a vorbit şi de atacuri politice. Nu e treaba mea limbajul preşedintelui care s-a referit la lichele din unele trusturi media şi nici nu agreez astfel de etichete. Nu ştiu de ce Cătălin Tolontan s-a simţit obligat să îi răspundă preşedintelui cu de ce ma faceți lichea domnule președinte?”, mai scrie jurnalistul.

”Eu ştiu că anchetele mele jurnalistice legate de modul în care s-a clădit imperiul media al lui Voiculescu Dan au început cu Antena 1, au continuat cu alte detalii despre sediile Grivco şi Antena3, despre multe alte dedesubturi ale imperiului lui Voiculescu Dan pentru că după toate acestea să urmeze, ceea ce nu credeam că va face atâta vâlvă, documentele prin care arătăm cum a semnat împrumuturile uriaşe de la firma Securităţii jurnalistul Cătălin Tolontan şi cum acelaşi jurnalist semna în calitate de administrator unic al firmei care edita Gazeta Sporturilor cu “Am luat la cunoştinţă” şi “De acord” în subsolul unor pagini în spatele semnăturilor familiei Voiculescu şi a interpuşilor acesteia, mulţi dintre ei foşti angajaţi la aceeaşi Securitate a lui Ceauşescu împreună cu Voiculescu Dan”, menționează Stelian Negrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Deci Activewatch unde atacul mediatic când anchetele mele au precedat aprecierile preşedintelui şi nu ştiu să existe vreo legătură cauzală între dezvăluirile mele, un jurnalist freelancer de investigaţii, şi acele aprecieri? Dacă aveţi dovezi că documentele mele vin dintr-o anumită zona şi n-ar fi unele publice va rog să le faceţi publice? Dar dacă nu aveţi astfel de dovezi cum va permiteţi să susţineţi că jurnalistul Cătălin Tolontan e ţintă unei campanii mediatice meschină, suspecte de interese partizane şi de rea-credinţă. Ce-i meschin aici? Eticheta voastră sau faptul că jurnalistul Cătălin Tolontan a semnat respectivele împrumuturi şi că ulterior în încercările repetate de a se disculpă mai rău dădea din colţ în colţ acuzând în stânga şi în dreapta?”