Cel puțin zece morți în urma inundațiilor care au lovit orașul bulgar Varna

Cel puțin zece morți în urma inundațiilor care au lovit orașul bulgar Varna

Curentul electric şi telecomunicaţiile au fost întrerupte, iar casele erau în cursul serii în continuare inaccesibile echipelor de salvare.

Inundaţiile au provocat moartea a cel puţin zece persoane în oraşul bulgar Varna, situat la Marea Neagră, potrivit unui recent bilanţ al poliţiei locale, citat de AFP.

“Până în prezent, numărul victimelor a fost stabilit la zece”, a declarat la postul de televiziune bTV directorul regional al poliţiei, Nikolai Kalcev.

O ploaie torenţială a deversat joi, la sfârşitul după-amiezii, 35 de litri pe metru pătrat, jumătate de media lunară, peste Varna, cel mai mare oraş bulgar de la Marea Neagră, frecventat de turişti în sezonul estival. Situaţia este foarte gravă în cartierul Asparuhovo unde străzile s-au transformat în râuri, apele ducând cu ele maşini şi copaci, potrivit martorilor oculari, scrie și Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

O nouă furtună este aşteptată la Varna în cursul nopţii de joi spre vineri, a anunţat serviciul bulgar de meteorologie.

Furtuni violente însoţite de ploi torenţiale şi grindină s-au abătut joi asupra întregii ţări, inundând străzi şi distrugând multe case, mai informează presa din Bulgaria.