Traian Băsescu: Am votat pentru un partid nou. Participarea este cel mai important semnal pe care România poate să îl dea UE

Traian Băsescu: Am votat pentru un partid nou. Participarea este cel mai important semnal pe care România poate să îl dea UE

Președintele Traian Băsescu a fost întâmpinat cu apluze în fața liceului A.D. Xenopol, unde și-a exercitat dreptul la vot. Șeful statului a venit însoțit de soția sa, Maria Băsescu.

Întrebat de ce nu a venit însoțit și de fiica sa, Elena, Traian Băsescu a răspuns: "Are alt domiciliu, a plecat din cuib".

"Am votat pentru un partid nou, care sper eu, va reuși să continue procesele de reformare a statului, care să fie la dispoziția cetățenilor și nu la dispoziția partidelor. Le știu entuziasmul și mi-aș dori ca el să contamineze. Avem o prezență mai bună ca în 2009. Este important ca cetățenii să arate că sunt atașați de UE. Dacă nu au nicio opțiune pentru vreun partid, tot trebuie să vină la vot, dar să demonstreze, că românii, prin prezență sunt interesați de UE", a declarat Traian Băsescu.

Rezultate ALEGERI europarlamentare 2014

Întrebat dacă are emoții privind rezultate alegerilor europarlamentare, acesta a răspuns afirmativ.  ”Este extrem de important cine va conduce Europa următorii cinci ani, la fel cum cine va conduce România”, a conchis Ponta.

Citiți mai mult: EUROPARLAMENTARE 2014 LIVE TEXT. Alegerile, pas cu pas. Evenimente, declaraţii, INCIDENTE. Rezultate şi EXIT-POLL. Crin Antonescu: "Va fi o zi foarte lungă"

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, pe evz.ro

Duminică, 25 mai, patru sute de milioane de cetăţeni europeni vor vota în alegerile pentru Parlamentul European.

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Dacă în ziua votului vă aflaţi în ţară, în localitatea de domiciliu, puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondat şi veţi fi înscris în copia listei electorale permanente.

În același timp, dacă în ziua cu ALEGERI EUROPARLAMENTARE vă aflaţi în ţară, dar în altă localitate decât cea de domiciliu, puteţi vota la orice secţie de votare şi veţi fi inclus pe lista electorală suplimentară. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cetăţenii români care sunt în străinătate, în ziua cu ALEGERI EUROPARLAMENTARE.